Statul oferă 15.000 de euro pentru reabilitare a locuinţei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Programul „Casa eficientă energetic”, a fost lansat în dezbatere săptămâna trecută, oficialii anunţând că românii pot obţine până la 15.000 de euro de la stat pentru decontarea unor cheltuieli, în proporţie de maximum 60% din investiţia totală.

În cadrul programului, se acordă o finanţare nerambursabilă cuprinsă între 40.000 de lei şi 70.000 de lei, pentru fiecare proiect, suma fiind acordată în funcţie de procentul cu care, în urma îmbunătăţirilor aduse imobilului, a crescut eficienţa energetică a clădirii.

Bugetul programului „Casa eficientă energetic” este de 100 de milioane de euro si poate acoperi necesarul pentru 9.000 de case din România.

Cei care aplică la program pot opta pentru sisteme de termoizolație, centrale în condensație, eficiente energetic, ferestre izolante, panouri solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi și alte echipamente care îmbunatatesc eficiența energetică a casei.

Programul va demara cel mai probabil luna viitoare. Cei interesați de vor putea depune online cererea pentru prima energetică însoțită de un certificat de performanță energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea.

Imediat după acceptarea cererii, proprietarii vor primi un număr unic de înregistrare. Asta înseamna că au la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investiției. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioada de 18 luni.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.