stART Cinema continuă la Lugoj – Program de educație prin cultură pentru tineri: film, artă, societate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul stART CINEMA își continuă activitatea și în această toamnă cu o nouă sesiune de formare dedicată profesorilor și educatorilor din Lugoj.

Organizat de Asociația Culturală Contrasens în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj, proiectul face parte din programul de finanțare al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă –„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată” și este un program strategic și structurat de educație cinematografică adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, profesorilor și mediatorilor culturali din localitatea Lugoj.

Sesiunea de formare pentru profesori și educatori va avea loc între 16-17 octombrie 2023, la Cinema Bela Lugosi din Lugoj și cuprinde un seminar și un workshop CinEd 2.1- Let’s watch together! susținut de Andrea Reisz și Melissa Ivana.

Formarea oferă participanților instrumentele necesare pentru organizarea unor activități educaționale prin/cu film și acoperă aspecte legate de limbaj cinematografic, analiză media, metode din domeniul pedagogiei și exerciții practice care pornesc de la vizionarea unor filme și care pot fi folosite după în diferite contexte.

Înscrierile sunt gratuite, locurile fiind limitate. Înscrieri aici: https://forms.gle/7aY6EbJGU7buWRoH8

stART Cinema cuprinde un program extins de dezvoltare a competențelor profesionale pentru profesori și mediatori culturali și un program de educație cinematografică pentru tineri cu proiecții de film și ateliere de cultură cinematografică, susținute la Cinema Bela Lugosi și în școli din Lugoj.

Participarea la toate activitățile proiectului stART Cinema este gratuită. Pentru a afla mai multe informații despre proiect și modalitățile de înscriere, vă invităm să vizitați pagina proiectului la adresa: https://www.accontrasens.ro/pnrr-startcinema-lugoj/.

Mai multe despre stART CINEMA

Programele de formare pentru mediatori culturali își propun activarea și consolidarea unei rețele locale de operatori culturali, formarea de noi competențe profesionale în domeniul cultural și interconectarea lucrătorilor culturali la nivel local, județean, regional și național.

Programul de educație cinematografică pentru tineri a început în iunie 2023 și include proiecții de film și ateliere de cultură cinematografică ce vor avea loc în timpul programului școlar. Elevii vor avea ocazia să discute și să analizeze filmele prezentate, să pună întrebări și să participe la discuții de grup. Profesorii care doresc să participe gratuit cu clasele de elevi, sunt rugați să se înscrie completând formularul: https://forms.gle/KadoBAQPw1DkcLW77.

Programele de formare propuse pentru profesori și educatori abordează utilizarea filmului în clasă și oferă instrumente necesare pentru organizarea unor activități educaționale prin/cu film și acoperă aspecte legate de limbaj cinematografic, analiză media și metode pedagogice. Cadrele didactice  care doresc să afle mai multe despre cele 2 sesiuni pregătite în 2023/2024, sunt invitate să completeze formularul: https://forms.gle/tbADrxtkYYUfXq8G8.

Proiectul stART CINEMA reprezintă o inițiativă importantă în domeniul educației cinematografice și culturale, având potențialul de a transforma Lugojul într-un centru de referință pentru formarea și dezvoltarea tinerilor, profesorilor și mediatorilor culturali.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.