Sprijin pentru beneficiarii Centrului de Zi „Patriarh Miron Cristea” din Făget

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Centrul de Zi pentru Copii „Patriarh Miron Cristea” din Făget a avut zilele acestea oaspeți de seamă. Oameni cu suflet mare din Lugoj au trecut pragul instituției, dăruind tuturor beneficiarilor daruri constând în rechizite, dulciuri dar și produse de igienă necesare desfășurării activității așezământului.

„Această acțiune petrecută în centrul nostru a readus din nou bucuria și zâmbetul pe buzele beneficiarilor noștri, pentru că orice ajutor este bine primit. Ținem să mulțumim tuturor celor implicați pentru gestul frumos făcut astăzi în centrul nostru și-l rugăm pe Dumnezeu să le răsplătească dragostea și osteneala”, ne-a declarat preotul coordonator  al Centrului, Liviu Ionuț Lacatîș.

Centrul de Zi „Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul Local al Orașului Făget, oferă servicii pentru 25 de copii care provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică și pentru care acest centru reprezintă „o a doua casă”. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare.

Centrul făgețean are misiunea de a preveni și a reduce abandonul sau eșecul școlar, precum și de a crește performanțele școlare ale elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, datorate, în principal, contextului economic precar al familiei, carențelor de educație sau de instruire a părinților, prin desfășurarea de programe socio -educative și discuții cu părinții, pe marginea subiectelor cu dificultate, pentru a găsi soluția potrivită problemelor iscate, ne-a declarat preotul militar Emanuel Gafița.

Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.