Spălare de bani la propriu. Munţi de bancnote murdare sau ude sunt uscate de Banca Federală a Germaniei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Inundaţiile puternice din landurile germane Rhineland-Palatinate şi North Rhine-Westphalia au lăsat în urmă munţi de bancnote îmbibate de apă. Iar pentru a putea folosi banii e necesar un proces intensiv de uscare, care nu e la îndemâna oricui.

Bancnotele recuperate în urma inundaţiilor au fost puse la uscat într-o maşină de spălat uriaşă, în sediul din Mainz al Bundesbank, Banca Centrală a Germaniei.

Spre deosebire de un ciclu obişnuit de spălare, procesul durează până la 10 ore. Numeroase instituţii, oameni de afaceri şi persoane fizice au trimis deja peste 51 de milioane de euro către Bundesbank.

Banii sunt înlocuiţi fără nicio taxă şi înapoiaţi oamenilor, în timp ce bancnotele care nu mai pot fi repuse în circulaţie sunt distruse.

Angajaţii băncii au fost fotografiaţi în timp ce numără bancnotele ude şi pline de noroi, iar mai multe imagini surprind procesul de uscare, în maşina de spălat.

Fotograful Boris Roessler a scris pe contul său de Instagram că ceea ce pare a fi, la propriu, “spălare de bani”, reprezintă de fapt o urmare neaşteptată a inundaţiilor tragice care au lovit Germania în luna iulie:

„Bancnote distruse de ape, revărsându-se din uscătorul unei maşini de spălat în Bundesbank, Mainz, pentru a fi numărate. Până acum banca a primit în jur de 51 de milioane de euro cash, pentru a fi înlocuite”, scrie Roessler în dreptul imaginii postate.

Cel puţin 184 de persoane au murit în inundaţiile din iulie 2021, declarate cele mai grave înregistrate în Germania din 1962 încoace.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.