Soția lui «El Chapo» a fost arestată pe un aeroport din Washington DC

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Soţia celebrului lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzmán, 63 de ani, a fost arestată în SUA, sub suspiciunea de trafic de droguri. Emma Coronel Aispuro, de 31 de ani, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Dulles din Washington DC.

Ea este acuzată că a fost implicată în spectaculoasele evadări ale soţului ei şi pentru trafic de cocaină, metamfetamină, heroină şi marijuana. Experţii cred că arestarea ei e un mijloc de presiune asupra lui El Chapo, pentru a face noi dezvăluiri desre fapte atroce comise de lordul drogurilor.

Emma Coronel s-a născut în Santa Clara, California şi este fiica lui Ines Coronel Barreras, unul dintre locotenenţii lui El Chapo. A crescut în „Triunghiul de Aur” din Sierra Madre din Mexic şi s-ar fi întâlnit cu Guzmán la un festival local. Pe atunci avea 17 ani, iar Guzmán 51. Cuplul are două fiice gemene în vârstă de 9 ani.

Cofondator al cartelului Sinaloa, «El Chapo» a fost considerat cel mai puternic narcotraficant din lume. În iulie 2019, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Brooklyn pentru că a adus în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină, de-a lungul unui sfert de secol.

Arestat de două ori în Mexic, „El Chapo” a evadat de fiecare dată. După cea de a treia arestare, în 2016, a evadat spectaculos, printr-un tunel săpat sub închisoarea Altiplano, cu ventilaţie, trepte şi chiar şi o motocicletă pe şine.

Potrivit unui martor, fost membru al cartelului, soţia sa a organizat construcţia tunelului, plătind 1 milion de dolari, după ce a mituit cu alte 2 milioane de dolari un oficial mexican pentru a-l transfera pe „El Chapo” înapoi la Altiplano.

În 2017 însă, „El Chapo” a fost extrădat către Statele Unite. Este ţinut de atunci la izolare, la Metropolitan Correctional Center, o închisoare-fortăreaţă, din Manhattan, în condiţii de „tortură psihologică” şi „tratament inuman”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.