Șoferii beţi care produc accidente de circulaţie ar putea ajunge la închisoare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aleșii vor să înăsprească legislația rutieră pentru a reduce cât mai mult numărul accidentelor rutiere. Astfel, șoferii beți care produc accidente de circulație ar putea ajunge la închisoare, prin eliminarea pedepselor cu suspendare acordate în prezent.

Aceeași măsură este gândită într-un proiect de lege și pentru cei care circulă fără permis de conducere. Inițiativa legislativă aparține fostului ministrul al justiției Robert Cazanciuc, acum senator.

„Atunci când te urci la volan având peste 1 la mie alcoolemie şi atunci când îţi permiţi să te urci la volan fără să ai permis de conducere ai senzaţia că totul îţi este permis. Trebuie să ştie foarte clar oricine se urcă băut la volan sau fără permis de conducere că drumul lui duce până la urmă la închisoare”, argumentează senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului.

Mai bine de 500 de oameni mor anual sau sunt răniţi grav în urma accidentelor provocate de şoferi care se urcă băuţi la volan sau fără permis.

(Alex B.)

1 comentariu

  1. Eu zic sa faceti legile ca si in USA si , atunci Sigurd vor ajunge la inchisoare …si nu numai legea asta , toate legile din CP sa fie ca cele americane , atunci vom fi o natiune respectata .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.