Sistematizarea rutieră a zonei Splaiul Morilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În data de 8 octombrie a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și a fost predat amplasamentul la un obiectiv foarte important de investiții. Este vorba de Sistematizarea rutieră a zonei Splaiul Morilor. Este un proiect amplu care va schimba complet aspectul zonei din jurul pieței agroalimentare „Timișul”. Luni, 22 octombrie, constructorul a demarat lucrările. Proiectul îşi propune amenajarea urbanistică (sistematizare rutieră) a unei zone centrale a municipiului Lugoj care este cuprinsă în perimetrul format din: str. Unirii, Piaţa I.C. Drăgan, str. Someşului, str. Gherghinelor, str. Ion Vidu, str. Ştefan cel Mare, str. Insulei şi malul drept al râului Timiş de la autogara Atlassib până la Podul de Fier.

Străzile cuprinse în perimetrul respectiv deservesc o zonă comercială ce cuprinde piaţa agroalimentară a municipiului, bazarul şi o serie de spaţii comerciale private. Sistematizarea rutieră va consta în realizarea lucrărilor necesare pentru fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale, în condiţii de siguranţă şi va cuprinde 4 zone distincte (de la A la D) pentru care, în funcţie de echiparea actuală se vor executa lucrări de: modernizare a carosabilului, modernizare a trotuarelor, realizarea de noi trotuare aferente malului râului Timiş, realizarea de noi locuri de parcare, echiparea cu semne de circulaţie, realizarea iluminatului public (unde acesta este insuficient sau lipseşte), realizarea de noi spaţii verzi, evacuarea apelor pluviale, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea de piste pentru biciclete, realizarea marcajelor rutiere.

Zona A este cuprinsă în perimetrul: str. Unirii, spl. G. Coşbuc, str. Siretului, malul rîului Timiş, inclusiv intersecţia str. A.C. Popovici cu str. Someşului, spl. George Coşbuc şi spl. Morilor. Zona B este definită în următorul perimetru: intersecţia străzilor A.C. Popovici cu str. Someşului, spl. G. Coşbuc cu spl. Morilor, spl. Morilor, strada din faţa bazarului şi malul râului Timiş. Zona C se află în perimetrul cuprins de strada din faţa bazarului, spl. Morilor, str. Insulei, autogara Atlassib şi malul râului Timiş.

Ultima dintre cele patru zone, respectiv zona D cuprinde străzile din jurul zonei comerciale formate din Piaţa Agroalimentară, bazarul nou şi bazarul vechi.Pe lângă lucrările amintite mai sus, în fiecare dintre aceste patru zone, coroborat una cu cealaltă se va avea în vedere şi fluidizarea traficului rutier prin crearea de sensuri unice care să faciliteze atât accesul cât şi ieşirea din zona respectivă. Prima zonă abordată de constructor este Zona D. Conform contractului, lucrările pentru toate cele 4 zone se vor desfășura pe durata a 14 luni.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.