Sfințirea bisericii de lemn din Bătești

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

„După încheierea lucrărilor de restaurare a bisericii de lemn monument istoric din Bătești, a venit rândul sfințirii ei. În 3.10.2021, biserica a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, în prezența protopopului Făgetului, pr. Dorin Covaci, a preotului paroh Valentin Murar, a numeroși preoți și credincioși”, spune Marcel Avram, primarul Orașului Făget.

După ce a fost săvârșită slujba de Sfințire a apei și Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, Părintele Mitropolit a binecuvântat lucrările de restaurare a bisericii de lemn din localitate.

Datată în secolele XVI – XVII, pictată în 1783, fiind una dintre cele mai reprezentative lăcașuri de lemn din Protopopiatul Făget, biserica de lemn din Bătești a suferit în anii ce au trecut lucrări capitale de restaurare.
Într-un emoționant cuvânt de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a amintit de cei care au trecut pragul acestei biserici, de crucile de lemn pironite pe biserică ce amintesc de eroii care nu s-au mai întors de pe front și i-a îndemnat pe credincioși să iubească și să îngrijească ambele lăcașuri de cult ale parohiei.

Parohul Valentin Murar a fost încurajat să continue lucrările la noua casă parohială aflată într-un stadiu înaintat de construcție și să păstorească cu vrednicie credincioșii încredințați lui.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.