Sfaturi pentru livrarea alimentelor fără deșeuri

>

https://cdn.pixabay.com/photo/2011/12/13/14/31/earth-11015_960_720.jpg

Odată cu avansarea tehnologiei și creșterea comunicării rapide, cultura noastră de zi cu zi s-a mutat la una de comoditate și satisfacție imediată. Posibilitatea de a vorbi, planifica, cumpăra și căuta totul în confortul propriei case a schimbat modul în care multe industrii funcționează și prosperă. Această cultură a comodității are un impact chiar asupra modului în care mâncăm!

La apăsarea unui buton, aproape orice mâncare imaginabilă poate fi livrată direct la ușa ta. Cu toate acestea, împreună cu această comoditate vin și materialele de ambalare (în mare parte din plastic dăunător), care de obicei ajung în depozitele de deșeuri.

Pe măsură ce serviciile de livrare a alimentelor au câștigat popularitate, există îngrijorări legate de impactul asupra mediului al deșeurilor de ambalaje. Multe dintre aceste companii optează pentru ambalaje de unică folosință compostabile, din materiale reutilizabile și durabile. Pe măsură ce din ce în ce mai multe companii vor intra la bord, acest lucru va continua să crească!

Ce poți face?

Am adunat câteva sfaturi pentru tine! O listă de lucruri pe care le poți face chiar acum pentru a reduce risipa de materiale necesară livrării alimentelor. Aceste mici acțiuni vor face diferența pe măsură ce trecem la o comunitate durabilă, în primul rând prin propriul exemplu.

1. Utilizează condimente păstrate în borcan

Un punct de plecare simplu este să folosești condimentele la vrac atât casă sau la locul de muncă pentru a evita pachetele individuale. Folosirea unui borcan sau recipient mai mare din sticlă pentru a păstra condimentele preferate folosește mult mai puțin plastic decât să te bazezi pe pachetele preambalate. Recipientele mai mari pot fi curățate și reciclate după utilizare, în timp ce majoritatea pachetelor pot fi aruncate numai în coșul de deșeuri.

2. Înlătură plasticul inutil

Nu avem nevoie de o pungă de plastic, în interiorul unei pungi de hârtie, în interiorul unei alte pungi de plastic. Restaurantele pot folosi doar o pungă pentru livrare, de preferință o pungă reutilizabilă decât una de plastic. Data viitoare când ți se va oferi o pungă de plastic pentru a pune pachetul de luat acasă, renunță.

3. Adu-ți propriul container

Când este posibil, adu-ți propriul container pentru resturi sau mâncare! Unele restaurante pot oferi oferte pentru aducerea propriului container sau pot renunța la o taxă de livrare pentru ambalaj. Ar fi un câștig-câștig! Doar ai grijă și confirm cu restaurantul că ai voie să aduci propriul container, deoarece autoritățile de sănătate publică trebuie să aprobe în prealabil.

4. Cere ambalare reciclabilă și compostabilă

Reduce refolosește reciclează! Cu toții am mai auzit-o și ar trebui să îmbrățișăm această mentalitate. Când vine vorba de livrarea de alimente, proiecte precum Go Green eficientizează serviciile de containere de luat masa reutilizabile și returnabile în tot orașul! Până când aceste opțiuni reutilizabile sunt accesibile pe scară largă, un pas intermediar este acela de a utiliza ambalaje reciclabile și compostabile. În cazul în care cafeneaua ta preferată sau restaurantul unde iei masa nu are, sugerează-le să caute opțiuni durabile!

5. Implică-te

Fă un impact cu achizițiile tale de zi cu zi. De asemenea, te poți implica în mișcarea „zero deșeuri” din România prin proiecte, întâlniri și curățări. Ieși acolo și fă o diferență pozitivă în comunitate. Împărtășește-ți stilul de viață zero risipă! Consumatorii și proprietarii de afaceri, deopotrivă, pot contribui cu portofelele cumpărând mâncăruri delicioase de la restaurante și companii de livrare a produselor alimentare care susțin ambalarea sănătoasă.

Compostarea este o modalitate excelentă de conștientizare a mediului în care îți poți reduce contribuția la depozitarea deșeurilor. Se poate face acasă sau pentru produsele care necesită un tratament special pot fi duse la companiile comerciale de compostare. Compostarea resturilor alimentare și a produselor biodegradabile are avantajul de a îmbogăți solul, care reduce necesitatea îngrășămintelor chimice, ajută solul să își păstreze conținutul de umiditate și poate contribui la promovarea creșterii bacteriilor și ciupercilor benefice. Este o modalitate excelentă de a-ți menține grădina sănătoasă și doar unul dintre multele motive pentru a trece la ambalaje biodegradabile de unică folosință pe termen lung.

Consultă produsele noastre compostabile pe care le poți găsi aici. Te vor ajuta să îți schimbi perspectiva asupra modului în care îți vei vinde serviciile și vei contribui asupra mediului.


Descoperă mai multe la Actualitatea Online

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Despre admin 6940 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.