Sergiu Novac, medalie de aur, la Concursul „Mathematical Danube Competition”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Inspectoratul şcolar al judeţului Călăraşi a organizat, în data de 27 octombrie 2018, Concursul „Mathematical Danube Competition”, înscris în calendarul concursurilor şcolare organizate fără finanţare MEN şi care constituie o importantă etapă de pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi Balcaniada de matematică.

Desfăşurat încă din anul 2007 la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Călăraşi, concursul a reunit în acest an 66 de elevi din loturile lărgite de juniori și seniori ale României şi loturile reprezentative ale Bulgariei și Republicii Moldova: 31 la secţiunea Juniori şi 35 la secţiunea Seniori.

Conform regulamentului de la Olimpiadele naţionale şi internaţionale de matematică, s-au acordat în total 4 medalii de aur, 7 medalii de argint și 10 medalii de bronz.

Dintre acestea, Sergiu Novac, elev in clasa a XI-a la „Brediceanu”, singurul din judeţul Timiş invitat la această ediţie a prestigioasei competiţii, a obţinut o medalie de aur, dovedind că şi-a început cu succes pregătirea şi a păşit cu dreptul în anul competiţional 2018 – 2019.

Îl felicităm pe Sergiu din toată inima pentru acest rezultat de excepţie, pentru sârguinţa şi abnegaţia cu care se pregăteşte constant şi pentru modestia de care dă dovadă cu fiecare prilej şi îi urăm succes în toate confruntările viitoare!

AL PRESS

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.