Sergiu Novac, matematicianul lugojean de nivel internaţional

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sergiu Novac, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, este unul dintre tinerii străluciţi care ne repre-zintă an de an cu succes la etapa naţională a olimpiadei de matematică. Înclinaţia sa nativă pentru această disciplină, ca şi pentru alte discipline din sfera reală, este dublată de pasiune şi determinare, dar, mai ales, de o muncă intensă şi susţinută, de un program de pregătire extrem de riguros, care începe încă din vacanţa de vară şi continuă, pe mai multe planuri, pe tot parcursul anului şcolar.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, Sergiu a obţinut premiul I cu punctaj maxim şi medalie de aur la etapa naţională a olimpiadei de matematică, desfăşurată în perioada 22-26 aprilie 2019 la Deva. Din cei 81 de participanţi la clasa a 11-a, veniţi din toate judeţele ţării, doar trei au reuşit această performanţă. Iar Sergiu al nostru e unul dintre ei! Rezultatul este deja foarte valoros, cu atât mai mult cu cât este cel mai bun obţinut la nivel de judeţ, la toate clasele. Dar lucrurile nu se opresc aici.

Elevii cu cele mai bune punctaje la toate clasele de liceu au participat joi la o primă probă de baraj, în urma căreia a fost ales lotul reprezentativ al României pentru Olimpiada Balcanică de Matematică, ce are loc între 30 aprilie şi 5 mai la Chişinău, în Republica Moldova. Sergiu Novac ne reprezintă şi acolo! Este a doua participare consecutivă a lui Sergiu la Balcaniadă, după ce, în clasa a 9-a a făcut parte din lotul României la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în Federaţia Rusă.

Nu sunt de neglijat nici rezultatele de excepţie obţinute la Danube Math Competition şi Romanian Master in Mathematics. An de an, provocările sunt tot mai mari, iar rezultatele sale sunt tot mai bune. Departe de a fi doar un rezolvitor excepţional de probleme, Sergiu are un caracter frumos, care se manifestă prin modestie şi colegialitate, simţ al umorului şi abilităţi de comunicare şi colaborare ce îi facilitează implicarea în proiecte locale, naţionale şi internaţionale. Îl felicităm din toată inima pentru rezultatele obţinute pe parcursul anilor şi îi urăm succes în toate competiţiile viitoare!

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.