Se strâng semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Werner Johannis

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Reprezentanții AUR au anunțatcă au început să strângă semnături pentru suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis.

Potrivit celor stipulate în Constituția României, președintele poate fi suspendat din funcție de Parlament, după ce sunt consultați specialiștii Curții Constituționale. Acest lucru se poate întâmpla dacă președintele a săvârșit fapte grave care încalcă prevederile Constituției.

Dacă propunerea de suspendare a președintelui, inițiată de deputați și senatori, este aprobată, urmează organizarea unui referendum pentru demiterea șefului statului. Referendumul se organizează în cel mult 30 de zile.

George Simion, co-președintele AUR, i-a invitat pe parlamentarii din toate partidele politice să susțină acest demers.

„Anunțăm inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna. Invităm toate formațiunile politice să mi se alăture. Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”,

a spus Simion.

Președintele organizației locale AUR, Alexandru Sîrbescu, a declarat că și la Lugoj se strâng semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Werner Johannis.

„Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor și în fiecare localitate, inclusiv în diaspora. Invităm toate formațiunile politice și civice să ni se alăture acestui demers. Pentru a semna suspendarea președintelui Klaus Werner Johannis, vă așteptăm la Cabinetul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor din Lugoj, situat pe Str. 20 Decembrie 1989, nr.18 și la nr.tel. 0731.936.487. De asemenea, puteți accesa site-ul www.josiohannis.ro. Vacanța turistului Johannis la Cotroceni a durat deja prea mult. Invităm toți lugojenii să se alăture acestui demers”,

a declarat pentru Lugojeanul.ro președintele organizației locale AUR Lugoj, Alexandru Sîrbescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.