Se droghează elevii? Un elev de la Liceul „Aurel Vlaicu” a leșinat pe o stradă din Lugoj, în apropierea școlii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Se pare că adolescentul ar fi consumat substante interzise

Un băiat, în vârstă de 14 ani, a fost găsit leșinat, pe stradă, joi dimineața, în apropierea Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj. Adolescentul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spitalul din Lugoj, de unde a fost transferat la Timișoara.

„Joi, 4 mai 2023, în jurul orei 09:11, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe strada Cernei din municipiul Lugoj, în proximitatea unui liceu școlar, un băiat ar fi leșinat, acesta fiind căzut pe trotuar. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului împreună cu un echipaj medical, băiatul în vârstă de 14 ani fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Medicii au anunțat că starea băiatului este stabilă și că acesta se află în afara oricărui pericol. Polițiștii efectuează verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat și dacă elevul a consumat sau nu substanțe interzise.

În paralel cu ancheta poliției și conducerea Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” – unde băiatul este elev în clasa a IX-a, la învățământ profesional – a demarat o acțiune de cercetare internă cu privire la acest incident.

„Echipajul de ambulanță a fost solicitat la ora 9:00, astăzi, 04.05.2023, pentru a acorda ajutor unui elev din clasa a IX-a, învățământ profesional, căruia i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința. Profesorii școlii au fost anunțați de două eleve din altă clasă, care au observat momentul în care i s-a făcut rău și au sărit în ajutorul lui. Până la sosirea ambulanței, unul din profesorii școlii i-a acordat elevului primul ajutor. Elevul a fost transportat la spitalul din Lugoj, de unde a fost transferat la Timișoara. Medicii susțin că starea lui este stabilă și se află în afara oricărui pericol. Doctorii confirmă că acesta era somnolent și incoerent. Elevul a fost absent la prima oră de curs și se afla în compania unui alt coleg de clasă absent de la prima oră, evenimentul având loc în afara școlii. Absențele elevilor sunt consemnate în catalogul clasei. Având în vedere suspiciunea de consum de substanțe interzise, Poliția a deschis o anchetă cu privire la circumstanțele producerii acestui eveniment regretabil. În paralel cu ancheta Poliției Lugoj, școala a demarat o acțiune de cercetare internă cu privire la derularea acestui eveniment, urmând a se stabili măsuri în conformitate cu legislația școlară în vigoare. De asemenea, precizăm faptul că există un program în derulare cu privire la prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul elevilor, derulat în colaborare cu Poliția Municipiului Lugoj și C.P.E.C.A Timiș”, a anunțat conducerea Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj.

Alina Dana OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.