Se caută voluntari pentru reconsolidarea Muzeului sătesc din Sintești

Asociația Acasă în Banat vrea să reconsolideze o parte din istoria din Banat și sâmbătă organizează o acțiune de voluntariat în comuna Margina, la Muzeul sătesc din Sintești, care se află în ușoară degradare.

Muzeul adăpostește o colecție de obiecte donate de localnici, de la porturi populare, la ustensile de uz casnic și de meșteșugărit.

Conform membrilor asociației, muzeul este foarte vizitat de turiștii care vin la Margina și numai în ultimele săptămâni a avut peste 1.000 de vizitatori, marea majoritate copii, în excursii organizate de școli. Însă muzeul se degradează, iar în unele părți s-a infiltrat apă și se face igrasie.

Astfel, se face apel la voluntari pentru a reconsolida clădirea.

„Profesorul Mert Ciprian, administratorul muzeului, ne-a explicat că principala problemă o reprezintă toaleta veche și neadecvată pentru un număr mare de turiști. Însă există probleme și la acoperișul clădirii, de igrasie, tencuială căzută și multe altele. Ne-am consultat cu Primăria Comunei Margina despre ce este de făcut și ne-am decis să ne unim forțele, astfel că Primăria va asigura o mare parte din materialele necesare iar noi ne vom organiza pentru a da o mână de ajutor cu voluntarii.

Ne-am propus să montăm o fosă septică modernă, să refacem complet toaleta, să facem reparații la acoperiș și să zugrăvim complet interiorul. Vom lua măsuri pentru asanarea pereților, astfel ca la primăvară să poată fi refăcut și exteriorul”, transmit membrii asociației Acasă în Banat.

Este nevoie de voluntari meșteri în construcții cât și persoane care să ajute cu mutarea obiectelor din expoziție și pregătirea sălilor pentru zugrăvit. Acțiunea începe sâmbătă dimineață, la ora 8 și se asigură o masă tradițională pentru voluntari și transport din Timișoara. Înscrierile la acțiune au loc AICI.

Pentru acțiunile inițiate de Asociația Acasă în Banat puteți face donații astfel: Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801, Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801, SWIFT/BIC: BTRLRO22, Revolut: 0748918091 sau prin PayPal: acasainbanat@gmail.com.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.