Scriitorii Viorel Marineasa şi Daniel Vighi vin la Lugoj cu „Serata culturală Ariergarda la Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Patrimoniul bănățean prin turism, istorie și muzică”

Îndrăgiţii scriitori timişoreni Viorel Marineasa şi Daniel Vighi vor veni din nou la Lugoj, de această dată cu un proiect cultural deosebit: „SERATA CULTURALĂ ARIERGARDA LA LUGOJ – Patrimoniul bănățean prin turism, istorie și muzică”, care se va desfășura vineri, 22 martie 2019, de la orele 18.00, la „Casa Bredicenilor” din Lugoj (strada Victor Vlad Delamarina nr. 4).

Prin proiectul cultural „SERATĂ CULTURALĂ ARIERGARDA LA LUGOJ – Patrimoniul bănățean prin turism, istorie și muzică”, scriitorii Viorel Marineasa şi Daniel Vighi ne propun să construim împreună Comunitatea culturală bănățeană din Lugoj pentru istorie și patrimoniu !

La acest interesant eveniment cultural, din Timișoara sunt invitați, alături de Daniel Vighi și Viorel Marineasa, jurnalistul și scriitorul Ovidiu Forai și Ioan Gropșian, manager în turism, iar, din Lugoj, sunt invitați muzeografii Luminița Wallner-Bărbulescu și Oliver Gaidoș, și Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Evenimentul mai cuprinde proiecția filmului „Turism cultural Oravița – Anina” (15 min), momente muzicale susținute de elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, tombolă cu o carte de mare valoare bibliofilă și târg de carte bănățeană din colecția Editurii Ariergarda din Timișoara.

Moderatoarea acestei întâlniri culturale va fi Teodora Idvoreanu, de la Radio Timișora.

Adriana WEIMER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.