Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj în straie de sărbătoare

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Vineri, 9 noiembrie 2018, Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj a purtat, din nou, straie de sărbătoare. De 38 de ani, generațiile de profesori şi elevi se succed, ducând mai departe făclia cunoaşterii sub umbra ocrotitoare a înaintaşilor.

Anul acesta, evenimentul a avut ca temă Centenarul Marii Uniri, valorificat prin frumusețea portului național, al ținutelor vestimentare de epocă, prin muzică populară, scenete, dar şi printr-o gamă bogată de lecții demonstrative captivante. Acesta este al doilea an în care Școala Gimnazială Nr. 2 din Lugoj organizează un muzeu pe tema evenimentului, cu scopul de a spori interesul comunității și al elevilor asupra istoriei bogate a țării noastre, dar și de a face cunoscută preocuparea cadrelor didactice pentru valorificarea atitudinilor civice, culturale și morale în rândul copiilor.

Manifestarea a fost inedită prin prisma obiectelor şi documentelor extrem de valoroase ce au putut fi admirate de musafirii și invitații școlii. Vizitatorii au putut descoperi, pe panourile expoziţionale, documente oficiale și private, fotografii de epocă înfăţişând soldaţi bănăţeni, dar şi familiile acestora rămase să facă faţă frontului de acasă, imagini din municipiul Lugoj surprinse în perioada Marii Uniri, articole, colecții de bancnote și monede vechi și foarte vechi, documentare și costume populare originale specifice periooadei celebrate.

Programul s-a încheiat cu tradiționalul dans, de această dată, ,,Hora Unirii“, la care au luat parte toții elevii și cadrele didactice ale şcolii.

Ana – Maria DAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.