Școala Gimnazială Balinț, parteneră a Băncii Naționale a României în proiectul  „Global Money Week”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În săptămâna 21-27 martie 2022, Banca Națională a României organizează o serie de activități de educație financiară în parteneriat cu Ministerul Educației, sub egida Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Aflat la a zecea ediție, proiectul Săptămâna Mondială a Banilor – 2022 este parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care participă 176 de țări de pe toate continentele.

Pe parcursul Săptămânii Mondiale a Banilor, reprezentanți ai BNR derulează mai multe activități pe teme financiar-bancare, adresate elevilor, care se vor încadra în tematica propusă în acest an și anume: Construiește-ți viitorul, fii înțelept cu banii tăi!

Tot în această perioadă, în data de 24 martie 2022, va avea loc concursul de educație financiară European Money Quiz, parte a competiției European Money Week, lansate la nivelul Federației Bancare Europene sub egida Global Money Week.

În România, aceasta este organizată de Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerul Finanțelor și Institutul Bancar Român și urmărește testarea cunoștințelor de educație financiară în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani.

Participanții/clasele concurente din România se pot înscrie până pe 21 martie 2022. Vor fi acordate trei premii pentru elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte transmise în cel mai scurt timp, iar câștigătorii primelor două locuri vor concura la finala turneului european din 10 mai 2022.

Mai multe informații despre condițiile de participare la concurs pot fi găsite accesând următorul link: https://www.educatiefinanciara.info/european-money-quiz/.

Săptămâna Mondială a Banilor are rolul de a îmbunătăți nivelul cunoștințelor financiare în rândul copiilor și tinerilor cu scopul de a crește bunăstarea economică viitoare. BNR s-a alăturat acestei campanii internaționale încă din anul 2014.

Școala Gimnazială Balinț este singura școală din mediul rural din județul Timiș care a beneficiat de proiectul „Global Money Week”.

Informațiile le-au fost prezentate elevilor de către reprezentanții Băncii Naționale a României: doamna Claudia Oprișan, referent de specialitate la Biroul de Educație Financiară și domnul Bogdan Cristian Buzuriu, Șef Birou de Educație financiară la Sucursala Regională Timiș.

„Elevii au avut ocazia să se familiarizeze cu teme precum: economisirea banilor, credite, dobândă, funcțiile banilor, elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, inflația, elemente de siguranță ale banilor, mijloace moderne de plată și despre cum pot să își construiască viitorul fiind înțelepți cu banii lor.

Obiectivul acestei inițiative a fost acela de a educa din punct de vedere financiar elevii începând de la vârste foarte fragede și de a-i sprijini în dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare pentru a gestiona banii în mod corespunzător, pentru a cunoaște produse financiare complexe și, nu în ultimul rând, pentru a lua decizii financiare înțelepte.

Mulțumim partenerilor noștri care au  transmis într-un mod plăcut, pertinent și atractiv aceste informații deosebit de utile, de actualitate și foarte interesante”,

ne-a declarat d-na director Mihaela Kristof.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.