Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu” Lugoj, în pragul finalizării unui proiect foarte interesant, în parteneriat cu Kaufland România

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Demarat cu aproximativ o lună în urmă, proiectul intitulat „Clasa verde din curtea şcolii”, prin programul Start ONG, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, se află aproape de final.

Scopul acestuia constă în creşterea stării de bine a elevilor din unitatea de învățământ, prin educarea lor într-un mediu sănătos, natural, astfel încât să-şi petreacă o cât mai mare parte a zilei în aer liber.

Prin intermediul proiectului,  învăţământul tradiţional, desfășurat în spaţii convenţionale, închise, va fi înlocuit cu unul modern, bazat pe activități creative, desfășurate într-un mediu deschis prin facilitarea contactului nemijlocit între elevi şi natură.

Pentru realizarea acestui obiectiv, echipa de implementare a  creat un spaţiu sigur, în aer liber, în care elevii să-şi petreacă după amiezele, unde pot să îşi conceapă proiectele şi unde pot să citească în linişte. Astfel, beneficiarii proiectului finanţat de către Kaufland România a cărui  finanţare se ridică la suma de 1000 de euro, vor fi cei 820 de elevi ai şcolii, cele 65 de cadre didactice, dar şi preşcolarii de la grădiniţele cu care unitatea  de învățământ are încheiate contracte de parteneriat.

„În vederea îndeplinirii obiectivelor fixate,  printre activitățile diverse desfășurate au fost: amenajarea foişorului din curtea şcolii în vederea desfăşurării activităţilor educaţionale, făcându-l funcţional prin dotarea lui cu mobilier adecvat: măsuţe şi bănci. Una dintre bănci se numește „băncuţa cititorului” și se află în imediata apropiere a unei căsuţe cu cărţi, de unde elevii îşi pot lua cărţi pentru citit în aer liber.  Ceva mai departe, se mai găşeşte o băncuţă numită „băncuţa prieteniei”, unde un elev, dacă are un necaz, se aşează, colegii săi, ştiind ce şi cum, vor vorbi cu el, îl vor conseia, într-un cuvânt, vor socializa, ajutându-l să depăşească momentul. Tot din banii proveniţi din finanţare, am plantat în curtea şcolii arboret, arbuşti ornamentali, flori, curtea devenind mai „veselă”,

a declarat prof. Dana Elena Tipei, directorul instituţiei.

Luni, 30 septembrie 2019, a fost  inaugurat acest proiect benefic, printr-o serbare fastuoasă, în care elevii şi-au demonstrat talentul, la dansuri (dansul florilor, al fluturilor), dar şi la cântat, având un repertoriu bogat, atât din folclorul copiilor, cât şi din cel autentic, ca să nu mai vorbim despre recitări, unde s-au întrecut pe ei înșiși, costumaţi în diferite gâze, albinuţe, fluturaşi, floricele… Am trăit împreună cu micuţii, cu părinţii, dar şi cu cadrele didactice de toată isprava momente minunate. M-am simţit copil pentru o clipă…

Felicitări întregului „corp de armată”, disciplinat, format din dascăli adevăraţi, care nu se află la primul proiect, dar şi celor de la Kaufland, care au înţeles foarte bine că trebuie să se implice şi în viaţa colectivităţii. Evident, avantajul e reciproc.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.