Scandalul escaladează! Primăria vrea să ia sala de sport de la CSȘ și să o dea CSM-ului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În ședința Consiliului Local al Municipiului Lugoj, din 30 august, Primăria a cerut aleșilor locali revocarea dreptului de administrarea deținut de CSS Lugoj pentru Sala de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu” și darea în administrare către CSM Lugoj.

Decizia a fost luată după o sesizarea venită din partea Clubului Sportiv Municipal Lugoj, prin care se reclamă faptul că echipa de volei a CSM Lugoj nu s-a putut antrena din cauză că tabloul electric a fost pus sub lacăt de către directorul CSS Lugoj. Proiectul are ca fundament că proprietatea imobilului este înregistrată în CF nr. 401336 Lugoj, cu o suprafață de 5.986 m.p., și construcția pe acesta, a rămas în sfera publică a Municipiului Lugoj.

„Se revocă dreptul de administrare al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj asupra imobilului Sala de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu” situat în municipiul Lugoj, str. Timişorii, înscris în CF nr. 401336 Lugoj (C.F.vechi: 237) nr. cad./top. 401336, teren intravilan, imprejmuit parţial, în suprafaţă de 5.986 m.p. cu construcţia având nr. cad. 401336-C1, în suprafaţă construită la sol de 1.848 m.p., ce aparţine domeniului public al municipiului Lugoj. Se radiază din evidenţele cadastrale dreptul de administrare al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj. Se transmite dreptul de administrare Clubului Sportiv Municipal Lugoj asupra imobilului identificat în anexa nr. 1 a prezentei hotărâri, situat în municipiul Lugoj, str. Timişorii, înscris în CF nr. 401336 Lugoj (C.F.vechi: 237) nr. cad./top. 401336, teren intravilan, împrejmuit parţial, în suprafaţă de 5.986 m.p. cu construcţia având nr. cad. 401336-C1, în suprafaţă construită la sol de 1.848 m.p., pentru o perioadă de 10 ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Detaliile legate de preluarea fizică a posesiei imobilului au fost stipulate în proiectul de hotărâre, iar procesul urmează a fi realizat printr-un protocol între Clubul Sportiv Școlar Lugoj și Direcția de Urbanism – Patrimoniu, în decurs de 30 de zile de la comunicarea hotărârii.

În același mod, predarea-primirea în administrare a Sălii de Sport „Ioan Kunst Ghermănescu” către Clubul Sportiv Municipal Lugoj va avea loc printr-un protocol încheiat între Direcția de Urbanism – Patrimoniu și clubul sportiv menționat. Acest proces este prevăzut să se finalizeze într-un termen de 10 zile de la finalizarea procedurii de preluare.

„Probabil se va ajunge din nou la proces”

Directorul CSS Lugoj spune că situația este identică cu cea de la stadion, de anul trecut, unde Primăria a dat drept de administrare CSM-ului și Inspectoratul Școlar Timiș a contestat și a câștigat procesul în primă instanță.

„Eu fac un apel către consilierii locali, îi anunț că poate oamenii nu știu, să caute HG 524, pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Pot să o găsească în Monitorul Oficial 578, din 3 august 2015. Acolo, la poziția 21, scrie: persoana juridică care administrează imobilul Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prin Clubul Sportiv Școlar Lugoj. Noi avem și intabulare pe astea, sunt în patrimoniul Ministerului. Eu nu am studii juridice, dar vorbind cu oameni din domeniu mi-au spus clar că sala este în patrimoniul Ministerului. Dacă domnii consilieri cred că pot lua ceva ce nu le aparține, eu ce pot să fac. Se vrea să se dea o hotărâre de consiliul local peste o hotărâre de guvern, ceea ce s-a mai făcut o dată și rezultatele le știm cu toții” a spus Simion Moatăr.

Directorul CSS Lugoj spune că în momentul în care consilierii locali vor aproba o astfel de decizie el o va comunica Inspectoratului Școlar Timiș. „Asta e obligația mea. Iar Inspectoratul va decide ce face. Probabil că se va ajunge din nou la proces”, a mai spus Moatăr.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.