Șamponul uscat – sfaturi și trucuri pe care trebuie să le știi!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Șamponul uscat poate fi un produs de păr care poate schimba viața, dacă îl utilizați corect. Acest produs stă la baza unei rutini de înfrumusețare din mai multe motive.

Ajută rapid la absorbția excesului de ulei în câteva secunde, adaugă instantaneu volum părului învechit și prelungește durata de viață a unei coafuri. Oricât de popular este șamponul uscat, nu este întotdeauna cel mai simplu produs de aplicat. Șamponul uscat a evoluat de la versiunea sa originală cu aerosoli la versiuni colorate, pulberi, spray-uri, paste și chiar spume. De asemenea, ca și șamponul obișnuit, diferitele tipuri de șampon uscat tind să funcționeze mai eficient pe diferite tipuri și texturi de păr. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă alegeți noul șampon uscat preferat!

Cum să alegi șamponul uscat potrivit

Azi, șamponul uscat vine în multe variante, inclusiv aerosoli, spray, pudră, pastă și spumă – tipul specific pe care îl utilizați va face diferența. Dacă ai părul fin și folosești pudră, s-ar putea să se simtă greu și să-ți îngreuneze părul. Vă recomandăm pudra pentru părul mai gros și gras, deoarece absoarbe uleiul și nu vă va îngreuna părul. Pe de altă parte, dacă ai părul fin, s-ar putea să beneficiezi cel mai mult de o variantă cu spray sau aerosoli, deoarece părul acesta tinde să se usuce mai repede și să adauge mai mult volum. De asemenea, ar fi înțelept să citiți toate detaliile pentru a obține produsul potrivit, deoarece, similar șamponului și balsamului obișnuit, și diferitele formule funcționează mai bine pentru diferite tipuri de păr.

De obicei, persoanele cu părul ondulat au nevoie de mai multă umiditate, în timp ce persoanele cu scalpul gras nu au. Șampoanele uscate se adresează anumitor tipuri de păr; unele șampoane uscate au alte proprietăți, cum ar fi volumizarea și texturarea. Așa cum ați proceda pentru orice alt produs de îngrijire a pielii sau a părului, citiți pagina de descriere a produsului (ori eticheta) pentru a vă asigura că respectivele caracteristici corespund fiecărei nevoi.

Cum să aplici corect șamponul uscat

După ce ai ales șamponul uscat, va trebui să știi cum să-l aplici, astfel încât să nu ajungi cu rădăcini albe sau fire de păr rigide.

1. Pregătiți-vă scalpul

Înainte să vă gândiți să vă pulverizați ceva în păr, agitați recipientul; acest lucru va asigura că formula produsului este distribuită uniform în interiorul sticlei, ducând la o distribuție uniformă pe scalp. Apoi, apucați un pieptene, deoarece pentru a aplica corect șamponul uscat, veți dori să vă despărțiți părul în câteva secțiuni mici. Așadar, mai întâi, parcurgeți cea mai uleioasă secțiune a părului și lucrați în zone mici, mișcându-se orizontal în sus sau în jos pe șuvița de păr, în funcție de locul în care începeți.

2. Aplicați șamponul uscat

Îndreptați șamponul uscat direct către rădăcini și țineți sticla la distanța precizată de producător. Păstrați o distanță rezonabilă între păr și sticla de aerosoli, deoarece aceasta poate lăsa un reziduu greu de îndepărtat. Când aplicați, nu exagerați; utilizați șamponul uscat doar în zonele grase, nu pe tot scalpul. Cantitatea de produs necesară depinde de cât de gras este scalpul tău și de tipul tău de păr. Cu cât părul este mai gros, cu atât poate fi necesar un șampon mai uscat pentru a satura și a absorbi bine uleiul de păr. Pentru părul mai fin, este nevoie de mai puțin produs.

3. Masează-ți scalpul

Unul dintre cele mai bune beneficii ale șamponului uscat este că funcționează rapid, cu rezultate imediate. Cu toate acestea, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, ar trebui să acorzi puțin timp suplimentar înainte de a ieși pe ușă. Apoi, masați-l pe scalp cu mâinile pentru a activa ingredientele care absorb uleiul. Dacă observi prea multe reziduuri după masaj, trece o perie prin păr de la rădăcină până la capăt pentru a dispersa orice acumulare.

Încearcă să folosești cât mai puțin șampon uscat posibil (1-3 zile pe săptămână) și fă întotdeauna o curățare profundă a scalpului și un masaj atunci când te speli sub duș. Consultă lista ingredientelor pentru a elimina orice ar putea cauza sensibilitate la nivelul scalpului. Dacă observi orice acnee a scalpului sau simți vreo iritație, renunță imediat la utilizarea acelui produs.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.