Salariu de 6.800 de euro pe lună. Cine va primi acești bani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Situație controversată în Germania, după ulitma decizie luată de Tribunalul Federal al Muncii. Potrivit ultimelor informații, s-a decis că îngrijitoarele care lucrează fără oprire trebuie plătite 24 de ore pe zi cel puțin cu salariul minim. Mai exact este vorba despre o sumă care depășește 6.800 euro pe lună.

Tribunalul Federal al Muncii a luat o decizie fără precedent legată de salariul. îngrijitoarelor. Potrivit sursei citate, asistența non-stop trebuie plătit cu salariul minim, 24 de ore.

De menționat este faptul că sentința vine ca un șoc pentru domeniul asistenței în Germania. În același timp, Curtea Federală a Muncii a decis că asistenții de sănătate străini care muncesc în îngrijire de 24 de ore trebuie, de asemenea, să fie plătiți 24 de ore pe zi – în funcție de salariul minim.

Decizia Tribunalului vine după ce, până în prezent, persoanele care angajau o asistentă prin intermediul agențiilor străine, adesea trebuiau să plătească doar o parte din ore. În acest context, o bulgăroaică plătită 30 de ore pe săptămână a dat în judecată ministerul Sănătății și ministerul Muncii.

Mai exact, reclamanta i-a cerut angajatorului restanțe salariale conform Legii salariului minim german. Timp de șapte luni a cerut o plată de aproape 43.000 de euro minus cei mai puțin de 7.000 de euro net plătiți deja.

În acest context, Curtea Federală a Muncii a decis că lucrătorii străini care au grijă de persoanele în vârstă în casele lor sau în întreținerea lor sunt ajutoare domestice, au dreptul la un salariu minim legal.

Ce salariu trebuie să primească asistentele din Germania

Totodată, mai există și un salariu minim pentru timpul de gardă în care lucrătorii din domeniul sănătății, majoritatea femei, majoritatea din Europa de Est, oferă asistență la cerere. Acest lucru a fost confirmat de președintele Rüdiger Linck în timpul ședinței de judecată.

Potrivit acestuia, serviciul de gardă poate prevedea și prezența unui tutore la domiciliul rezidentului „și este, în general, obligat să lucreze în orice moment al zilei sau al nopții, dacă este necesar”.

O reacție în acest sens a venit din partea lui Eugen Brysch, de la Fundația Germană pentru Protecția Pacientului, care numește hotărârea „întârziată și corectă”.

„Oricine are nevoie de o asistentă de 24 de ore din Europa de Est o face în caz de urgență, de care este responsabil doar guvernul federal. Este absurd faptul că miniștrii Heil și Spahn primesc acum verdictul. Ați avut întreaga perioadă legislativă pentru a remedia aceste nemulțumiri”, a declarat el pentru Bild.

El a mai subliniat faptul că cele până la 300.000 de persoane care au nevoie de îngrijiri afectate de hotărâre trebuie acum să plătească 10.000 de euro pe lună pentru îngrijirea lor la domiciliu.

În ceea ce privește calculul, cu 24 de ore de muncă pe zi, 30 de zile pe lună și un salariu minim de 9,50 euro pe oră, doar costurile salariale sunt de 6840 de euro. În plus, există taxe de agenție în Germania și Europa de Est, costuri materiale și accesorii.

De menționat este faptul că, spre deosebire de alte țări europene, 71 la sută din oamenii din Germania vor să fie îngrijiți acasă, iar 76 la sută consideră că statul nu sprijină suficient acest lucru.

Unele persoane sunt îngrijorate de noua decizie în contextul în care există posibilitatea să nu își mai permită din punct de vedere financiar să fie îngrijite acasă, fiind nevoite să meargă la azil.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.