Să ne trăiţi, domnule colonel Streian!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 19 aprilie 2018, la Cercul Militar Lugoj,  a avut loc Adunarea generală a Asociaţei Cultul Eroilor “General D.P. Tocineanu”, în cadrul căreia General de Brigadă (r) Gheorghe Feraru, preşedinte al asociaţiei mai înainte amintită, i-a făcut o surpriză plăcută nelipsitului de la toate evenimentele importante din viaţa urbei noastre, veteran de război, Nicolae Streian, unul din puţinii supravieţuitori ai Primului Război Mondial. El se apropie de borna 95 a existenţei sale, mo-ment în care G-ral de Brigadă (r) Gheorghe Feraru i-a adus la cunoştinţă că a fost avansat la gradul de colonel în retragere, înmânându-i totodată şi legitimaţia care certifică aceasta. Profund emoţionat, veteranul-veteranilor, Nicolae Streian a avut amabilitatea de a ne declara, în exclusivitate, următoarele:

„Mă numesc Streian Nicolae. Sunt veteran de război. Am aproape 95 de ani şi acum 74 de ani am făcut parte din Detaşamentul Păuliş al Armatei Române. Sunt mândru pentru faptul că am atins această frumoasă vârstă, fapt pentru care vreau să-I mulţu-mesc Bunului Dumnezeu. Mai doresc să vă spun că am luptat cu arma în mână împotriva duşmanului ţării mele, având gradul de elev-sergent. Ceea ce aş mai dori să completez este că acest război a fost unul non-stop, crunt, pe viaţă şi pe moarte.  Eu am participat la bătălia de la Păuliş, această foarte frumoasă comună situată între Lipova şi Arad. După terminarea războiului şi încheierea păcii, am fost avansat treptat în grade, culminând as-tăzi, (joi, 19 aprilie a.c. – n.a.)  cu acordarea gradului de colonel în retragere. Ţin ca și pe această cale să mulţumesc Generalului de Bg. (r) Gheorghe Feraru şi Asociaţiei Cultul Eroilor care au făcut toate demersurile necesare pe lângă Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, cea care  a votat în unanimitate pentru avansarea mea la acest grad, care mă onorează.” 

Ce ar mai fi  de spus? Doar că ne alăturăm şi noi bucuriei proaspătului colonel al Armatei Române, urându-i multă sănătate şi viaţă lungă. Să ne trăiţi domnule colonel, Nicolae Streian!

 Mircea ANGHEL

 P.S. În numărul viitor vom reveni cu amănunte de la Adunarea Generală a Ascoiaţiei Cultul Eroilor.

1 comentariu

  1. Felicitari, dle Nicolae Streian.
    Exagereaza si ziaristii 😛
    „veteran de război, Nicolae Streian, unul din puţinii supravieţuitori ai Primului Război Mondial.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.