S-a trezit cu… un elefant în bucătărie, după ce animalul a dărâmat peretele

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie dintr-un sat din Thailanda s-a trezit cu un elefant în bucătărie, după ce animalul flămând a dărâmat un perete pentru a ajunge la hrană.

Elefantul a lovit cu trompa peretele bucătăriei până când l-a dărâmat, trezind-o pe proprietara casei din Chalermkiatpattana, un sat situat în apropiere de Parcul National thailandez Kaeng Krachan. Ratchadawan Puengprasopporn a spus că familia ei dormea ​​când a auzit zgomote venind din bucătărie.

Când ea si sotul ei au mers să vadă ce s-a întâmplat, l-au văzut pe elefant băgându-si capul în bucătăria ei si scotocind prin rafturi în căutare de mâncare. Autoritătile locale si oficialii parcurilor nationale au vizitat-o pe Ratchadawan si familia ei a doua zi si au sfătuit-o să îndepărteze mâncarea, în special orice contine sare.

Pattarapol Maneeon, medic veterinar de la Departamentul Parcurilor Nationale si Faunei sălbatice, a explicat că este posibil să nu existe suficiente alimente sărate în sălbăticie în timpul sezonului ploios, obligând elefantii să caute sare în satele locale. Există aproximativ 3.000 de elefanti sălbatici în Thailanda, potrivit Thai Elephant Conservation Center.

Pe măsură ce omul se apropie de păduri pentru terenuri si agricultură, elefantii au fost nevoiti să se aventureze din habitatele lor în scădere, în căutare de hrană. Conflictele om-elefant au devenit uneori mortale si subminează efortul de conservare a speciilor. Dar, în acest caz, disputa a fost solutionată pasnic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.