S-a trezit cu 1.2 milioane de dolari în cont, dar a refuzat să-i returneze companiei care i-a virat din greşeală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie din Statele Unite s-a trezit cu 1.2 milioane de dolari în cont. Kelyn Spadoni, 33 de ani, o dispeceră de la 911 dintr-o suburbie din New Orleans, este acuzată acum că a refuzat să returneze banii care i-au fost furnizaţi dintr-o eroare şi pe care i-a cheltuit cumpărând o casă şi o maşină.

Femeia a fost arestată miercuri sub acuzaţia de furt, fraudă bancară şi transmitere ilegală de fonduri. Kelyn Spadoni a fost concediată de la locul de muncă de şeriful Jefferson Parish, după arestarea sa. Americanca a fost eliberată după ce a achitat o cauţiune de 50.000 de dolari.

Autorităţile spun că eroarea a fost făcută de Charles Schwab, o coorporaţie de servicii financiare, care a transferat uriaşa sumă în contul femeii. Când banii au fost reclamaţi, cererea a fost respinsă pentru că banii nu mai erau în cont. Femeia mutase banii în-tr-un alt cont, după care a început să-i cheltuiască pe o nouă casă şi o Hyundai Genesis, din 2021.

Căpitanul Jason Rivarde, purtătorul de cuvânt al biroului şerifului, susţuine că, deşi banii au fost în contul său, nu erau banii săi. „Nu avea drepturi legale asupra acestor bani. Chiar dacă au fost puşi acolo din greşeală. A fost o eroare de contabilitate”. Charles Schwab & Co. a dat-o în judecată pe Spadoni.

Compania a încercat să o contacteze de mai multe ori pentru a restitui fondurile transferate, dar fără succes, a mai spus Rivarde. Până în prezent, aproximativ 75% din bani au fost recuperati, a adăugat el.

Compania a sustinut în procesul său că potrivit contractului de cont al femeii există un acord conform căruia dacă un client primeste o plată în exces de fonduri, clientul este obligat să restituie suma totală.

„Dacă cineva pune în mod accidental un zero suplimentar la o plată de utilitate, ar dori ca acesti bani să fie returnati sau creditati. Nu este nicio diferenţă”, a completat Rivarde.

Spadoni a lucrat la biroul serifului mai bine de patru ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.