S-a redeschis Wuhan. Evenimentul a fost marcat printr-un superb joc de lumini

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Wuhan, oraşul de unde a pornit pandemia de coronavirus, s-a redeschis. După 76 de zile de caratină. Vestea vine într-o zi importantă pentru întreaga ţară. China nu a mai înregistrat niciun deces în ultimele ore, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei, în ianuarie. Acum, Beijingul este cel care consolidează controalele la graniţe ca să nu importe noi cazuri.

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit pe cărările înguste din staţiunile montane. Chinezii au profitat din plin de ridicarea restricţiilor şi imaginile au umplut reţelele de socializare. Au fost şi incidente violente, iar unele monumente istorice au fost vandalizate. Pentru a încuraja turismul, intrarea a fost gratuită în mai multe obiective din estul Chinei. Singurele condiţii impuse au fost ca vizitatorii să poarte măşti şi să nu aibă febră. Şi punctul zero al epidemiei, oraşul Wuhan, a fost redeschis.

După două luni de carantină, localnicii pot ieşi din case după bunul plac. Momentul a fost marcat cu un superb joc de lumini. Oficialii oraşului şi-au dat silinţa să marcheze momentul cu un spectacol, evenimente speciale pentru redeschiderea aeroporturilor, staţiilor şi fabricilor. Terminalele de tren şi autobuz au fost decorate cu lumini, iar zgârie-norii din centrul oraşului au fost luminaţi multicolor.

1 comentariu

  1. Dacă respectăm regulile stabilite de conducerea statului, mai răbdăm de bună voie sau mai forțat ca în China, și noi vom reveni la normalitate. Dar, mult timp ne vom proteja de bună voie.Este foarte complicat cu începerea școlilor unde vor participa peste 3 mil de elevi.Poate ar fi bine ca în afară de mască și mănuși obligatoriu pentru ei, să stea câte unul în bancă.Desigur este mai complicat dar nu imposibil.Cred că guvernanții noștrii care nu stau la discuție cu noi și ne obligă să repectăm cu strictețe regulile, vor găsi o soluție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.