Românii scapă de comisioane când scot bani de la bancomat. Ce alte comisioane sunt eliminate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De la sfârșitul acestei luni, românii vor scăpa de comisioanele cu care îi taxează băncile atunci când scot bani de la bancomate. Atunci va intra în vigoare o lege care transpune o directivă Europeană. Și care va aduce mai multe gratuităţi, mai ales pentru cei cu venituri mici. Cu o condiţie: să aibă deschis un singur cont bancar.

Unele banci au început deja să renunțe la anumite comisioane, dar clienții sunt taxați în continuare pentru mai multe servicii.

Noua lege va limita creşterea comisioanelor şi va stabili gratuităţi pentru cei care deschid un cont de plăţi cu servicii de bază.

Cel mai mult vor avea de câștigat consumatorii vulnerabili, adică aceia care au salariul brut mai mic 2500 de lei pe lună, în acest an. Ei scapă de de costurile legate de deschiderea, închiderea şi administrarea unui cont, pot depune gratuit bani în cont şi chiar pot retrage bani de la ghişeu, pe teritoriul ţării, fără să fie taxaţi.

Acum, oricine retrage bani de la ghișeu sau de la ATM-ul altei bănci plătește comision de până la 1%. Iar cei care scot bani de la un bancomat aflat în altă ţară sunt taxați cu 2% din sumă.

Noua lege le va da consumatorilor și posibilitatea de a compara uşor costurile serviciilor bancare. ANPC le va pune la dispozitie un site care colectează datele de la toate băncile.

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.