România redevine o forță în Europa și în lume

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nostalgicii după perioada în care România era „grânarul Europei” au un motiv de bucurie. Clubul Fermierilor Români anunță că pe 28 iulie 2021, Geoglam (cropmonitor.org) a emis un raport privind culturile la nivel global.

România are un rating de recoltă excepțional

Geoglam este un organism care generează prognoze de recoltă printr-un sistem de sateliți la nivel planetar. Pe harta desfășurată a Pământului, România este singura țară care are integral un rating de recoltă la nivel Excepțional (toate culturile de pe tot teritoriul României au primit acest rating).

„Putem considera că acesta este un moment de referință pentru România, care nu se întâmplă de două ori în timpurile noastre. Ratingul de recoltă de nivel ”Excepțional” readuce în atenția lumii potențialul agriculturii din țara noastră. Totodată, reprezintă un bun prilej de conștientizare și recunoaștere a rolului și contribuției fermierilor în asigurarea siguranței alimentare. Această evaluare demonstrează rezultatele care pot fi obținute de fermieri prin aplicarea unei tehnologii performante asigurată de companiile de agribusiness, în condiții climatice favorabile, rezultate care ar putea fi amplificate de crearea unor condiții de lucru optime pentru fermieri”, a declarat Cezar Gheorghe, analist consultant la Clubul Fermierilor Români pentru comerțul cu cereal, citat de Economica.net.

De asemenea, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români spune că irigațiile reprezintă factorul esențial pentru ca România să-și atingă potențialul în agricultură.

„Doar cu o gestiune integrată a apei se va asigura utilizarea resursei pentru agricultură și protejarea mediului. Este necesară o planificare multianuală pentru asigurarea irigațiilor (sistem național și proiecte locale) și desecării, în baza strategiei integrate a apei. În 2020, Guvernul României a alocat din bugetul național despăgubiri în valoare de 850 milioane de lei. Irigațiile elimină riscul pierderii recoltelor din cauza secetei și a plății prin despăgubiri. România este țara cu cea mai spectaculoasă creștere de producție și randament în agricultură din Uniunea Europeană, în ultimii zece ani. Avem nevoie de politici și programe care să susțină creșterea profitabilității și performanței în agricultura românească”, a spus acesta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.