România poate înscrie o singură echipă în viitoarea ediție a Ligii Campionilor la volei feminin

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În total, ni s-au repartizat 9 locuri în Cupele Europene 2019-2020

Comparativ cu sezonul trecut, Confederația Europeană de Volei (CEV) a oferit României doar un loc în viitoarea ediție a Ligii Campionilor la volei feminin. Cele cinci locuri repartizate țării noastre, pentru sezonul 2019-2020 al Cupelor Europene la volei feminin, sunt următoarele: unul în Liga Campionilor (turul 4, adică faza grupelor), două în Cupa CEV și două în Cupa Challenge. Pentru participarea în Liga Campionilor se va lua în considerare numai clasamentul din campionat, nu și Cupa României, a cărei câștigătoare se poate înscrie doar în Cupa CEV sau în Cupa Challenge.

România ocupă locul 8 în clasamentul coeficienților CEV pentru Liga Campionilor (este întocmit separat de anul acesta!), fiind precedată de Turcia, Italia, Rusia, Polonia, Azerbaidjan, Franța și Elveția. În ierarhia separată pentru CEV și Challenge suntem pe 5, după Turcia, Rusia, Germania și Elveția.

La masculin nu sunt modificări față de sezonul trecut, România având în total tot patru locuri: unul în Liga Campionilor (într-unul dintre cele trei tururi preliminare), unul în Cupa CEV și două în Cupa Challenge. Țara noastră ocupă locul 20 în clasamentul coeficienților CEV pentru LC și locul 9 în ierarhia separată pentru CEV și Challenge, acolo unde România este precedată de Rusia, Italia, Turcia, Franța, Belgia, Cehia, Elveția și Grecia.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.