Rod Stewart a refuzat un milion de dolari pentru a cânta la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Celebrul cântăreț Rod Stewart a refuzat să cânte în Qatar, la Cupa Mondială FIFA chiar dacă oferta financiară a fost uriașă: un milion de dolari. Stewart și-a explicat gestul prin faptul că în ultima vreme Qatarul s-a confruntat cu controverse privind discriminarea sistemică a femeilor, iar drepturile omului nu sunt respectate.

Celebrul star rock ar fi trebuit să susțină un concert în Qatar pe data de 20 noiembrie. Oferta a primit-o în urmă cu 15 luni, iar acum a dezvăluit presei că a declinat oferta de un milion de dolari. „De fapt, mi s-au oferit mulți bani, peste 1 milion de dolari, să cânt acolo acum 15 luni”, a declarat Stewart, în vârstă de 77 de ani. „Am refuzat-o. Nu este corect să plec. Nu este ce trebuie”, a declarat Rod Stewart.

Stewart a amintit de multiplele încălcări ale drepturilor omului în Qatar, a vorbit despre discriminarea femeilor și a amintit totodată și de moartea a 37 de lucrători migranți care au ajutat la construirea stadioanelor unde va avea loc Cupa Mondială, acestea fiind motivele pentru care a refuzat uriașa ofertă financiară, a menționat starul rock.

Comentariile lui Stewart vin la scurt timp după ce David Beckham a fost criticat de fani pentru că s-a înscris ca ambasador la Cupa Mondială din Qatar. Și cântăreața Dua Lipa a refuzat să cânte la evenimentul din Qatar. „Nu voi concerta”, a scris Lipa pe o rețea socială.

„Aștept cu nerăbdare să vizitez Qatarul când acesta și-a îndeplinit toate angajamentele privind drepturile omului pe care le-a făcut atunci când a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială.” Mai multe vedete sunt aşteptate la spectacolul organizat în deschiderea Cupei Mondiale dintre Qatar şi Ecuador.

Se aşteaptă să participe cântăreaţa columbiană Shakira, precum şi Jungkook de la BTS şi rapperul american Lil Baby și vor fi organizate concerte la care vor cânta Black Eyed Peas, Post Malone, Robbie Williams, Maroon 5, Major Lazer, Fatboy Slim sau David Guetta.

  Carmen BIZĂU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.