Rieker Volley Cup, ediția a V-a, un succes local

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O datorie de onoare organizarea acestei competiții ajunsă la ediția consecutivă cu numărul cinci, spectacol al voleiului organizat alături de concernul elvețian care, chiar dacă nu mai desfășoară activitate de producție în Lugoj, a decis să continue sprijinirea  performanțelor pe care secția de volei le-a obținut, în ultimul deceniu în mod special. Un lucru notabil și binevenit în actualele condiții, în care majoritatea fondurilor din care sportul se alimentează pe plan intern provin din zona publică.

Patru grupări din zonă, alcătuite în majoritate din junioare, reprezentând cluburi ce au participat în numeroase rânduri la faze finale ale campionatelor naționale, obținând medalii și rezultate foarte bune, s-au aliniat la startul turneului: C.S.U Politehnica Timișoara (liga A2), C.S.M. Timișoara (liga A2), A.S. Victoria Nădlac și Clubul Sportiv Școlar Lugoj – junioare. Conduse de pe margine de tehnicieni cu experiență la nivel juvenil, care și-au putut testa formațiile în perspectiva turneelor oficiale din fazele superioare grupelor, ce vor avea loc în primăvară. Prilej cu care au fost văzute evoluând în Sala Sporturilor sportive ce fac parte din loturile naționale de junioare și cadete ale României, cum sunt, de pildă, Tara Cristea (Nădlac), Andra Badiu, Patricia Bărbulescu și Georgiana Popa (Lugoj). Superioare ca valoare și experiență, lugojencele au încheiat fără set pierdut, cu maxim de victorii, adjudecându-și cel mai important trofeu – Rieker Volley Cup 2020.

Au oficiat la turneu arbitrii Bogdan Bota și Robert Costea (ambii din Deva).

Rezultate: C.S.M. Timişoara –  C.S.S. Lugoj = 0 : 2

C.S.U. Politehnica Timişoara  –  C.S. Victoria Nădlac = 0 : 2

C.S.M. Timişoara – C.S.U. Politehnica Timişoara  = 2 : 0

C.S.S. Lugoj  –  C.S. Victoria Nădlac = 2 : 0

C.S.M. Timişoara –  C.S. Victoria Nădlac  = 0 : 2

C.S.S. Lugoj  –  C.S.U. Politehnica Timişoara = 2 : 0

Clasament final:

  1. C.S.S. Lugoj – câștigător Rieker Volley Cup 2020 – 3 victorii (antr. prof. Dorin Horvath)
  2. C.S. Victoria Nădlac – 2 victorii (antr. prof. Dorin Vărșăndan)
  3. C.S.M. Timişoara – 1 victorie (antr. prof. Dan Jitaru)
  4. C.S.U. Politehnica Timișoara – 0 victorii (antr. prof. Cerasella Șerban)

Au condus cele șase jocuri arbitrii Bogdan Bota și Robert Costea (ambii Deva).

La festivitatea de premiere s-au acordat cupe și diplome tuturor echipelor participante (sportivele din lotul câștigător al competiției primind și tricouri Rieker Cup 2020),  arbitrilor care au oficiat la turneu, plachete și tricouri Rieker Cup antrenorilor celor patru echipe, câte două premii individuale pentru fiecare grupare, precum și trei premii speciale: profesorului -antrenor lugojean Ion Cioloca – Premiul de Excelență pentru întreaga carieră profesională în slujba voleiului, profesorului Dan Jitaru (actualmente în Timișoara, la C.S.Municipal) – Premiul Special pentru rezultatele obținute în activitatea de antrenor  cu echipele de junioare și senioare ale Lugojului și Placheta Rieker 2020 – Ediția a V-a, oferită d-lui director ec. Traian Podeanu, reprezentant al societății organizatoare, de peste douăzeci de ani sprijin al voleiului de performanță din municipiu.

Sperăm cu toții să ne reîntâlnim în Lugoj la ediția a șasea!

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.