Revoluția codurilor poștale: fiecare va avea propriul cod

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poșta Română pregătește o revoluție a codurilor poștale, iar cele clasice, pe criteriul geografic, vor fi înlocuite de coduri poștale unice digitalizate. Anunțul a fost făcut de Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”,

a spus Viorel Ștefan. El a mai spus că Poșta Română va crea o „rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”. Deși le-a numit cutii poștale digitale, șeful Poștei a anunțat că e în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.