La Școala Gimnazială Dumbrava a avut loc în data de 5 iunie 2019 workshop-ul „Resurse educaționale pentru elevii cu CES”, la care au participat cadre didactice de la școlile din Dumbrava, Făget, Mănăștiur și Fârdea. Activitățile din cadrul workshop-ului au fost coordonate de prof. Cristina Moșoni, Adriana Suciu, Diana Stoica și Oana Marinescu de la C.S.E.I “Alexandru Roșca“ din Lugoj.
Această activitate este rezultatul a două proiecte Erasmus+, desfășurate de C.S.E.I “Alexandru Roșca“ Lugoj: “Integrate IT“ Nr.2018-1-RO01-KA229-049631_1- coordonat de prof. Cristina Moșoni și “Every Students Matters!“ Nr. 2018-1-R001-KA101-048237 – coordonat de prof. Oana Marinescu.
Pe parcursul workshop-ului au fost puse în discuție mai multe teme care au stârnit interesul și în același timp curiozitatea cadrelor didactice.
Cristina Moșoni a vorbit despre proiectul pe care îl coordonează și despre modalități de aplicare IT la elevii cu cerințe speciale cum ar fi programul Boardmaker, în care se pot crea materiale didactice atractive pentru copii, după care fiecărui cursant i s-a oferit ocazia de a lucra direct pe acest program.
Oana Marinescu a promovat la rândul ei proiectul pe care îl coordonează, dar și jocuri de acceptare, anti-discriminare și autocunoaștere utile la clasă. A fost prezentat planul de intervenție personalizat pentru copiii cu CES, iar la final a fost explicat modul de utilizare al platformei interactive Kahoot.
Ca un feeed-back al participanților la workshop activitatea a fost foarte bine structurată din punct de vedere profesional și organizatoric, iar informațiile obținute, vor fi de folos în activitatea didactică viitoare.
Prof. Alina DEAK
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns