Reprezentantul diplomatic al Vaticanului vine la Lugoj, unde se va întâlni cu primarul Francisc Boldea şi va participa la liturghia de la Catedrala Greco-Catolică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Excelența Sa Arhiepiscop Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, va efectua, în perioada 20-23 aprilie, o vizită oficială în Dieceza Greco-Catolică de Lugoj, care cuprinde județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și o parte din Alba.

În cadrul acestei vizite, ambasadorul Vaticanului va avea sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 10, o întrevedere cu primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea.

“Vom avea o întâlnire oficială, Excelenţa Sa va veni, însoţit de Episcopul Alexandru Mesian, şi vom încerca să-i prezentăm oraşul şi vom discuta despre ecumenismul Lugojului, după care va vizita biserica Greco-Catolică, urmând să se deplaseze apoi la Reşiţa”, a spus primarul Francisc Boldea.

Nunțiul Papal, însoțit de PS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, va vizita Centrul Socio-Sanitar Sfânta „Ioana Antida”, Casa Memorială Arhiepiscop Ioan Ploscariu și Mănăstirea Surorilor Baziliene, din Lugoj, noua biserică unită, aflată în construcție, din Reșița, câteva așezăminte sociale din Oravița și Mănăstirea Greco-Catolică din Giroc.

Duminică, 22 aprilie, de la ora 10, Excelența Sa Arhiepiscop Miguel Maury Buendia va pontifica Sfânta Liturghie în Categrala Greco-Catolică din Lugoj. În cadrul acestei vizite, reprezentantul Sfântului Scaun se va întâlni și cu ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul ortodox al Banatului, precum și cu PS Martin Roos, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Timișoara.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.