Renovarea unui apartament mic: 4 aspecte esențiale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/UqNEbyRQ660

Deși mici, apartamentele cu dimensiuni reduse au marele avantaj al faptului că poți găsi cu ușurință tot ceea ce îți este necesar. Organizat și amenajat în mod corect, un apartament mic se poate transforma în cel mai special loc, care să îți aducă relaxare și bucurie. Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere atunci când renovezi un apartament de dimensiuni reduse.

Ai grijă de instalația electrică a casei tale

Dacă vei dori să implementezi noi sisteme de iluminat, așa cum este cazul iluminatului SMART sau a unor corpuri mai speciale ca design și funcționalitate, atunci ar trebui să verifici dacă instalația electrică funcționează în parametri optimi. Ia legătura cu un electrician care îți va indica produsele de care vei avea nevoie, de la conductori la prize, întrerupătoare, sau alte tipuri de dispozitive de natură electrică.

Dacă renovezi este important să te ocupi și de instalația electrică a casei tale deoarece orice intervenție ulterioară la nivelul acesteia va presupune deteriorarea renovării făcute, iar acest lucru este de evitat. Vei putea instala astfel corpuri de mobilier potrivite dimensiunilor apartamentului tău, cum ar fi spoturile luminoase, aplicele sau benzile de iluminare.

Vopsește sau amenajează pereții în culori deschise

O schimbare de stil este oricând binevenită, așa că te poți ocupa de acest aspect prin amenajarea pereților. Poți folosi vopsea lavabilă de interior pentru a transforma culoarea pereților sau poți opta pentru alte modalități de acoperire a acestora, luând în calcul cerințele stilurilor moderne.

O opțiune foarte bună este să alegi stilul scandinav sau modern, deoarece ambele pun accentul pe o culoare deschisă la nivelul pereților, astfel încât spațiul să pară mai amplu și mai organizat.

La nevoie te poți inspira din portofoliul firmelor care se ocupă cu amenajarea interioară a locuințelor sau poți verifica diferite fotografii pe internet care să te ghideze în alegerea corectă a tipurilor de amenajare potrivite.

Montează parchet sau gresie deschisă la culoare

Pe același considerent ca și în cazul pereților, îți poți îndrepta atenția spre pardoseli deschise la culoare. Este important să ai în vedere pe cât posibil montajul realizat din plăci mari sau cu model care să ofere continuitate, pentru ca spațiul să pară mai mare.

O idee foarte bună, care merită pusă în practică, este realizarea pardoselilor epoxidice. Acestea sunt ușor de întreținut, sunt igienice și mai ales au un aspect plăcut, astfel că te vor ajuta să te bucuri de o locuință mai frumoasă. În plus aplicarea rășinii se face fără rosturi, așadar cu continuitate, iar acest lucru va ajuta locuința să pară mai amplă.

Izolează folosind materiale care nu „fură” din dimensiunea camerelor

Izolarea termică a unei locuințe este importantă în contextul reducerii consumurilor la energie, așa că îți vei dori să păstrezi în casa ta un climat potrivit. Pentru a face acest lucru ai două variante: fie instalezi un sistem de izolare care are la bază materiale cu grosimi mai mici: polistiren extrudat, rigips, spumă poliuretanică, fie izolezi locuința pe exterior, acolo unde nu ai condiționări în ceea ce privește grosimea de material dispusă.

Acest lucru te va ajuta să te bucuri de o casă eficientă din punct de vedere termic, aspectuoasă, care în același timp nu va avea dimensiuni mai reduse din cauza izolației.

Chiar și un apartament de dimensiuni reduse poate fi renovat și amenajat cu bun gust, dar asta nu înseamnă că trebuie să plătești foarte mult pentru un rezultat bun. Tot ce trebuie să faci este să alegi cu grijă lucrurile pe care vrei să le schimbi în casa ta pentru a putea realiza modificările astfel încât să nu fii nevoit să revii asupra lor.

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.