Recunoștință veteranilor de război din garnizoana de pe Timiș

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Anul acesta se împlinesc 82 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri și invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedați.

Puținii veterani de război pe care astăzi îi mai avem alături de noi (1069) ne amintesc de momentele de mare cumpănă prin care aceștia au trecut pentru a-și îndeplini nobila misiune de a elibera țara de sub ocupația străină.

În contextul manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, în data de 29 aprilie, în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război” au fost distribuite pachete cadou veteranilor de război de pe raza Garnizoanei Lugoj de către o delegație din partea Batalionului 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” în frunte cu comandantul acestuia, locotenent colonelul Romeo Dacian Buhai. Cinstirea veteranilor reprezintă și o împlinire a poruncii a V-a din Decalog, aceea de a ne cinsti înaintașii.

La nivelul zonei de responsabilitate a garnizoanei Lugoj se află în evidență un număr de 3 veterani de război: Ioan Magina (100 de ani), Nicolae Streian și Marin Turculeanu, ambii având venerabila vârstă de 99 de ani.

Să ne respectăm veteranii, să îi asigurăm de recunoștința și înalta noastră considerație și să le urmăm exemplul: ,,unul pentru toți, toți pentru Patrie!”.

Preot Militar,

Emanuel GAFIȚA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.