Razie în judeţul Timiş

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poliţiştii timişeni au acţionat pe raza intregului judeţ în scopul combaterii şi încălcării normelor rutiere. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 80.000 lei.

În noaptea de 18 spre 19 ianuarie a.c., polițiștii judeţului Timiş au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, la data de 18/19 ianuarie a.c., între orele 19.00 – 03.00, au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică și rutieră.

Efectivele au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

Au fost legitimate peste 1020 de persoane şi verificate peste 820 de autovehicule, fiind confiscate bunuri in valoare de 7.000 de lei.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 401 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind pentru nerespectarea normelor rutiere, 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 şi 1 la Legea 12/1990.

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 83.125 de lei.

Totodată în urma activităților desfășurate au fost depistate 21 infracțiuni flagrante.

* * *

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 21:10, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au sesizat la iesire din localitatea Tomnatic spre localitatea Gottlob, un autoturism, staționat pe partea dreapta, la o intrare în camp.

Cu ocazia legitimării, au fost identificați 2 tineri de 23 si 19 ani ce aveau un comportament nefiresc și deficiențe in vorbire.

S-a procedat la verificarea autoturismului, ocazie cu care polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 13 pliculeţe ce contineau plante uscate mărunțite de culoare verde, 1 bong, un grinder şi 2 cuţite care au fost înaintate catre Brigada de Combatere a Criminalitații Organizate. (A. P.)

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.