Rareș Suciu este singurul elev din Lugoj care a obținut media zece la Bacalaureat

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Rareș Suciu, de la Colegiul „Iulia Hasdeu”, este singurul elev din Lugoj care a obținut, în acest an, media zece la Bacalaureat. Tânărul este unul dintre elevii care s-au remarcat pe tot parcursul anilor de liceu. Despre probele de la Bacalaureat, spune că au fost accesibile pentru cei care și-au dorit doar nota de promovare, însă pentru a obține punctajul maxim consideră că au fost dificile.

„Subiectele au fost relativ accesibile pentru elevi în general, în sensul că nu era greu să iei șase sau cinci ca să treci, dar pentru nota 10, toți cei care eram foarte buni ieșeam constant de la examen și spuneam că a fost foarte greu și erau multe, multe detalii de care trebuia să din cont la fiecare probă. Aș spune că la matematică a fost mai greu, pentru că au fost câteva puncte unde se putea greși foarte ușor și unde, cum să spun, noi aveam niște așteptări, pentru că în ultimii ani subiectele la matematică au fost destul de ușoare, dar anul acesta ne-am trezit că, de fapt, sunt mai dificile”,

spune Rareș. Absolventul Colegiului „Iulia Hașdeu” din Lugoj spune că va urma o facultate în România, dar nu este decis unde, însă este sigur că vrea să se facă profesor. A avut oferte și din străinătate, dar costurile ridicate l-au făcut să renunțe la idee.

„Eu am vrut să merg la Babeș-Bolyai, în Cluj, dar am primit o ofertă de la Universitatea de Vest din Timișoara, pe care nu o pot ignora pentru că este foarte generoasă. Chiar ieri, m-am decis și am refuzat o ofertă a unei universități din Franța. Am refuzat oferta pentru că sunt foarte mulți bani, pentru că nu ne oferă cămine cum era la noi și e totul foarte scump”, spune Rareș.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.