Puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În contextul valului de căldură ce a lovit județul Timiș,vor funcționa șase puncte de prim-ajutor în Lugoj și Timișoara.

♦ În Lugoj, aceste puncte sunt amplasate în Piața Iosif Constantin Drăgan nr. 10 și în Piața Agroalimentară, Splaiul Morilor nr. 1.

♦ În Timișoara devin operaționale patru puncte de prim-ajutor, situate la Oficiul Poștal nr. 1 (bv. Revoluției 1989, nr. 2), Opera Română, Oficiul Poștal nr. 5 (str. 1 Decembrie nr. 90), și Piața Iosefin.

Aceste puncte sunt deservite de personal calificat din cadrul școlilor postliceale de specialitate și funcționează zilnic între orele 10:00 și 18:00, oferind ajutor în spații climatizate. În plus, la Timișoara, locuitorii au la dispoziție peste 90 de fântâni forate în parcuri, bulevarde și piețe publice, iar Aquatim a instalat 9 cișmele noi în diverse parcuri, inclusiv în Parcul Copiilor și Parcul Central.

Direcția de Sănătate Publică subliniază că aceste puncte de prim-ajutor nu înlocuiesc consultațiile medicale de specialitate și recomandă luarea unor măsuri preventive pe durata caniculei, precum evitarea deplasărilor în mijlocul zilei, purtarea hainelor lejere și consumul de lichide.

♦ Pe de altă parte, inspectorii din cadrul ITM Timiș vor desfășura acțiuni de control la angajatorii din Timiș pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile de protecție ale angajaților în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

♦ reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

♦ asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

♦ alternarea efortului dinamic cu cel static;

♦ alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer;

♦ asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4  litri/persoană/schimb;

♦ asigurarea echipamentului individual de protecţie;

♦ asigurarea de duşuri.

♦ Și CNAIR a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu.  Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către ANM, Cod Portocaliu și Cod Galben – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.