Proiectul „Dinamic citizens of  Europe”, la Școala Gimnazială Răchita

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marți, 5 martie 2019, elevii Școlii Gimnaziale Răchita, Comuna Dumbrava, însoțiți de profesorii coordonatori, Lăzarescu Cristina, Broicea Norica, Otescu Ioana, Drăghici Monica și  Medelean Adriana, au derulat o nouă activitate în cadrul proiectul european Erasmus+ „Dinamic citizens of  Europe”.

Proiectul European este cofinanțat  prin programul ERASMUS+ al Uniunii Europene și  se  derulează în perioada septembrie 2018 – august 2020  având ca școli partenere: Gymnasio –L.T. Magoulas Karditsas, Grecia, Istituto Compresivo L Vasto, Italia, Ozel Oguzhan Ortaokulu Izmir, Turcia.

Elevii claselor a V-a și a VI-a au fost invitați să se alăture Clubului „Citizens activ” care va desfășura activitățile din cadrul proiectului, asigurând transparența acestuia și va promova implicarea lor ca fiind una activă.

Noi credem în puterea faptei, care stă în puterea noastră, au declarat intr-un glas cei 30 de elevi voluntari care au  participat la acțiunea  „Active citizens and the environment” din cadrul proiectului european. Acțiunea a constat în plantarea de pomi și flori în gradina școlii. Activitatea a fost derulată în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrava, reprezentată de primarul Ihasz Ioan si referent cultural Eva Borș, care au pus la dispoziție plantele necesare și au sprijinit amenajarea spațiului verde.

Beneficiarii direcți ai derulării acestei acțiuni pe termen lung sunt tinerii care devin conștienți de importanța mediului pentru existența noastră și de valorea lui biologică. Ei își dezvoltă aptitudini pozitive față de mediu,  prin acțiuni de înfrumusețare a școlii și a spațiului din jur  și prin supravegherea și păstrarea curățeniei.

Scopul proiectului este de a-i conștientiza pe elevi  că, prin implicarea în viața comunității, aceștia aparțin unei familii mai mari și viața lor poate fi mai bună. Problemele comunității devin problemele lor și își dau seama că nevoile comune îi unesc.  Activitățile proiectului au rolul de a-i aduce sub același obiectiv să dobândească noi cunoștințe, atitudini și abilități necesare pentru a se comporta ca cetățeni activi ai familiei lor mari.

AL PRESS

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.