Proiectul cultural „DansNomad” la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 5-9 septembrie 2020, se va desfășura, la Lugoj, proiectul cultural-artistic „DansNomad”. Acesta propune lugojenilor trei evenimente: momente de dans contemporan în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol de dans invitat.

Sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori și/sau participanți.

Proiectul „DansNomad”, coordonat de Beatrice Tudor, coregrafă și dansatoare, absolventă a UNATC București, urmărește să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunităților din orașele în care se desfășoară proiectul.

Timp de 5 zile, o echipă alcătuită din 10 artiști din diferite domenii (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora orașul Lugoj, susținând activități artistice și educative pentru comunitate, prin intermediul dansului contemporan.

Calendarul evenimentelor „DansNomad”:

  • 5, 6, 7 și 8 septembrie – momente de dans în spațiul public, în intervalul orar 17.00 – 20.00 în locațiile: Platoul și Amfiteatrul în aer liber de la Universitatea Europeană Drăgan, Piața Iosif Constantin Drăgan, Zona de la Ceasul Electric, Parcul George Enescu și Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Desfășurătorul intervențiilor pe zile:

Sâmbătă, 5 septembrie: Piața Iosif Constantin Drăgan (17.00), Amfiteatrul în aer liber de la UED (18.00), Parcul George Enescu (19.00)

Duminică, 6 septembrie: Platoul UED (17.00), Zona de la Ceasul Electric (18.00), Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor (19.00)

Luni, 7 septembrie: Amfiteatrul în aer liber de la UED (ora 17.00), Parcul George Enescu (18.00), Zona de la Ceasul Electric (19.00)

Marți, 8 septembrie: Platoul UED (17.00), Zona de la Ceasul Electric (18.00), Piața Iosif Constantin Drăgan (19.00)

Durata fiecărei intervenții este de cca. 25 de minute.

Miercuri, 9 septembrie, va avea loc spectacolul de dans invitat „Bite the bullet/re:mix”, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00. Coregrafie și interpretare: George Pleșca, Anastasia Grigore. Aranjament muzical: Adrian Piciorea.

„Bite the bullet/re:mix” este un spectacol duet, conceput de 2 tineri coregrafi, alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații, pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile de la momente tandre, de duet, la momente de forță, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime.

Duminică, 6 septembrie, vor avea loc ateliere de dans contemporan, împărțite pe trei categorii de vârstă. Sunt invitați să participe copiii (7-13ani), adolescenții (14-18ani) și adulții (+19 ani), indiferent de pregătirea fizică, experiența de mișcare, apartenența etnică, etc. Atelierele se vor desfășura în aer liber în curtea Asociației FOA. Durata fiecăruia va fi de o oră. Numărul maxim de locuri per grupa de vârstă este de 20 de persoane, iar înscrierea se face la adresa de email : startdans4cities@gmail.com și asociatiafoa@gmail.com

Program ateliere: – copii (7-13ani): ora 13.00 – adolescenți (14-18ani): ora 14.00 – adulți (+ 19 ani): ora 15.00

Accesul la toate evenimentele proiectului este gratuit.

Proiectul „DansNomad” urmează să se desfășoare în 3 orașe: Deva, Reșița și Lugoj. Evenimentul de încheiere al proiectului va avea loc pe 11 septembrie, la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, de la ora 19.30. Vor fi prezentate scurte filme de dans realizate în cele 3 orașe, un spectacol de dans contemporan și o discuție cu publicul.

Pe durata desfășurării evenimentelor este necesară purtarea măștii de protecție și respectarea distanței sociale (2 metri între persoane).

Parteneri: Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, Asociația FOA Lugoj, Muzeul Național al Banatului, Consiliul Județean Timiș.

„DansNomad” este un proiect cultural co-finanțat de Administratia Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Beatrice Tudor, coordonator proiect „DansNomad”   

Tudor TRĂILĂ,
directorul Casei de Cultură a Municipiului Lugoj

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.