Proiecte internaționale implementate cu succes la Școala Gimnazială Pietroasa

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Performanță oriunde. Oricine poate învăța, oriunde, oricând

Școala Gimnazială Pietroasa continuă șirul de proiecte Erasmus+ implementate cu succes începând din 2012, cu două noi proiecte aprobate în acest an școlar: Roadmap to building a caring and respectful school community, coordonat de un colegiu din Marea Britanie, si Future EU students as transmitters of cultural heritage, coordonat de către un colegiu din Cipru.

Deși este o școala mică și izolată din mediul rural din judetul Timiș, cu copii provenind din medii sărace, fără posibilități materiale, anul acesta, prin intermediul proiectelor europene, 17 elevi de nivel gimnazial si 9 profesori însoțitori beneficiază de mobilități internaționale pentru schimburi de experiență între elevi si profesori.

Până în acest moment s-au desfășurat două mobilităti, la școlile partenere din Portugalia, în noiembrie 2018, unde au participat patru elevi si doi profesori însoțitori, și Grecia, în martie 2019, unde de asemenea au participat patru elevi si doi profesori însotitori.

Elevii și profesorii participă la workshopuri interactive legate de tematica proiectelor, învață într-un mediu interactiv, prin metode non-formale, și aduc acasă metode și tehnici de predare-învățare moderne.

Erasmus+ schimbă vieți și oferă o șansă unică elevilor, indiferent de mediu. Tematicile celor două proiecte sunt păstrarea și transmiterea mai departe a patrimoniului cultural și prevenirea bullying-ului și violenței în școală.

Părerile elevilor:

Denis (12 ani): Mi-am făcut prieteni din multe țări. Prietenul meu, Gioelle, din Italia, m-a invitat la el acasă. Sper să merg intr-o zi.

Eliza (13 ani): Grecia a fost o experiență plăcută, e prima oară când am călătorit cu atâtea mijloace de transport, avion, tren, metrou.

Leo (14 ani): Le-am povestit celor nouă frați ai mei despre experiența din Portugalia, sper ca într-o zi să revin.

Între proiectele internaționale aprobate până în prezent pentru Școala Gimnazială Pietroasa se numără două proiecte multilaterale Comenius, cinci proiecte de parteneriat Strategic Erasmus+ KA2, un proiect de formare profesională Erasmus + KA1 și două proiecte finanțate din sursă externă (Erste Bank Austria).

În 2018, la Gala Standarde în Educație TM, Școala Gimnazială Pietroasa a obținut premiul I la secțiunea Proiecte Internaționale.

„Portofoliul de proiecte al școlii noastre se poate compara  cu școli de elită din țară, devenind în scurt timp un exemplu de bună practică pentru alte școli din zonă, care ne-au cerut ajutorul pentru a implementa la rândul lor astfel de proiecte. În calitate de coordonator de proiecte europene si membru în consiliul consultativ al ISJ pentru programe și proiecte europene, am ținut traininguri pentru doritorii de informații legate de această linie de finanțare”,

ne-a declarat Pamela Popa, coordonator de proiect, Școala Gimnazială Pietroasa.

AL PRESS

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.