Programul manifestărilor dedicate Zilei Municipiului Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Miercuri, 19.12.2018, de la ora 12, a avut loc întâlnirea revoluţionarilor cu lugojenii, pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. Revoluţionarii au oferit cetăţenilor tradiţio-nala fasole cu ciolan afumat şi o cană de vin fiert. La ora 17, a fost vizitată expoziţia Comunism şi Revoluţie în Municipiul Lugoj, la Muzeul de Istorie şi Etnografie Lugoj.

Joi, 20.12.2018, ora 10, ședinţa solemnă a Consiliului Local al Municipiului Lugoj la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu”; ora 11, întâlnirea revoluţionarilor la Ceasul Electric, locul de unde a pornit scânteia Revoluţiei. ♦ Restabilirea traseului străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989, între Primăria Municipiului Lugoj şi Unitatea Militară. Vor avea loc depuneri de coroane şi slujbă religioasă la: ♦ Crucea din faţa Primăriei l Troiţa din faţa staţiei OMV l Monumentul Revoluţiei din Lugoj, în faţa Unităţii Militare ♦ Cimitirul Ortodox ♦ Cimitirul Catolic; ora 16, premierea sportivilor lugojeni în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj; ora 17, retragere cu torţe pe traseul: Universitatea J.C. Drăgan – Primărie – Podul de Fier – Teatrul Municipal ”Traian Grozavescu”; ora 17.15, Alaiul colindătorilor – spectacole stradale cu obiceiuri de Crăciun – susținute de Ansamblul Folcloric ”Lugojana”; ora 18, Concert de colinde susţinut de Corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijor Lucian Oniţa, la Teatrul Municipal ”Traian Grozavescu”.

Din cauza situației dificile cu care se confruntă orașul nostru ca urmare a condițiilor severe de vreme, municipalitatea a hotărât de comun acord cu asociațiile de revoluționari din municipiu ca în acest an să nu aibă loc dineul oficial, manifestările prilejuite de Ziua Lugojului urmând să se încheie cu Concertul de colinde susținut de Corul „Ion Vidu”.

Alexandru BARANYAI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.