Procurorii sunt nemulţumiţi de „prevederile neconstituţionale” ale OUG nr.7/2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ „Vineri, 22.02.2019, la Sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, s-a întrunit Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a votat în unanimitate susținerea punctelor de vedere exprimate public de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație și de către Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificările legislative intervenite prin adoptarea Ordonanței de Urgență a Gu-vernului nr. 7/2019”, a anunțat Mihaela Pop, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. De asemenea, în cadrul Adunării Generale s-a decis suspendarea activității cu publicul a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în perioada 25 februa-rie – 1 martie 2019, ca formă de protest față de modificările legislative intervenite.

♦ Luni, 25 februarie 2019, și la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj a avut loc Adunarea Generală a procurorilor unităţii. Cu această ocazie, în unanimitate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecăto-ria Lugoj au achiesat la punctul de vedere exprimat de Secţia pentru procurori a Consi-liului Superior al Magistraturii, cu privire la modificările aduse legilor justiţiei prin O.U.G. nr. 7/2019, punct de vedere însușit și de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. Conform comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, „modificările cuprinse în O.U.G. nr. 7/2019 conţin prevederi neconstituţionale care pot conduce la un blocaj instituţional”.

♦ Tot luni, 25.02.2019, și la sediul Par-chetului de pe lângă Judecătoria Făget s-a întrunit Adunarea Generală a procurorilor pentru dezbaterea şi exprimarea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. adoptată în şedinţa de guvern din data de 19.02.2019 cu privire la activitatea Ministerului Public. „În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis în una-nimitate susţinerea mesajului public al Sec-ţiei pentru procurori a CSM din data de 19.02.2019 şi a punctului de vedere exprimat de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19.02.2019, în sensul că modificările aduse legilor justiţiei contravin arhitecturii instituţionale stabilită prin Constituţia Ro-mâniei şi pun Ministerul Public în imposibili-tatea de a-şi realiza atribuţiile specifice pre-văzute de lege”, a anunțat Dan Cristian Tătar, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget.

Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.