Pro România l-a umplut de respect pe primarul Francisc Boldea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 14 februarie 2020, la Hotelul Dacia din Lugoj, președintele formațiunii PRO România, Victor Ponta, a anunțat candidatul Pro România la Primăria Lugoj.  Acesta nu este altul decât Florin Dumitru, șeful Poliției Locale.

În conferința de presă care a avut loc cu acest prilej, populația orașului, însetată de promisiuni electorale, a aflat cu bucurie că Florin Dumitru vine în fața electoratului cu un program de modernizare a Lugojului, care se va derula pe mai mulți ani.

Deci nimic nou sub soare – rămânem în derulare! De 30 de ani îmi tot derulez speranțele pe mosorul timpului, așa că, deșirat și blazat, nu îmi mai fac mari speranțe la ce va să vină. Totuși, felul în care se fac jocurile în politică mă  fascinează în continuare.

Alianțele se fac și se desfac peste noapte, iar prietenii de ieri devin rivali. Dacă până nu demult, Victor Ponta era prietenul lui Francisc Boldea, acum aflăm că din prietenia aia mare a rămas doar respectul și că acest respect nu îl oprește să susțină un candidat mult mai proaspăt, care vrea să gândească politica locală pe mai  mulți ani de acum încolo.

Nu știu ce au înțeles alții, dar eu nu sunt ca alții și interpretez zicerea lui Ponta drept o jignire. Nu o fi prea proaspăt primarul Franți, dar cu gândirea nu cred că are probleme. Bine că nu i-a zis direct că-i bătrân și ramolit, că eu cam asta am înțeles.

Victor Ponta este expert în aruncarea cu rahat în ventilator ca să-și umple de pistrui adversarii politici. Mă aștept ca în timpul campaniei și Florin Dumitru să plângă pe umărul edilului, în timp ce-i trage fotoliul de la primărie, de sub șezut.

Acum, tot din respect, dar față de lege, și primarul va trebui să-l destituie din funcție pe șeful Poliției Locale pentru  că, fiind funcționar public nu poate să facă parte dintr-un partid politic și nici nu are voie să fie implicat în acțiuni politice. Și uite așa, scena politică se va umple de respect.

Vom avea o campanie electorală moderată – zice dumnealui, Florin Dumitru – nu ne certăm cu nimeni, noi venim cu un proiect serios. Bălăcăreala o lăsăm pentru ceilalți. Suntem sătui de ea și vedem că nu aduce nimic bun”.

Nu-mi pot imagina pe toți candidații la postul de primar ținându-se de mână și plantând panseluțe în rondoul din fața primăriei. Nu cred că această campanie va fi un fel de power flower și mai cred că ea va fi deosebit de virulentă, cu atac la persoană și alte mizerii la care aleșii nostri nu se sfiesc să recurgă în lupta pentru putere.

Este clar că vor mai apărea candidați la funcția de primar, înregimentați politic sau independenți, și că mulți dintre ei au rolul de iepuri, cu scopul de a diviza electoratul și, nu în ultimul rând, de a prinde un loc în Consiliul Local.

Căile politicii sunt întortocheate, iar limbajul duplicitar al politicienilor transmite mesaje subliminale pe care noi trebuie să le decriptăm prin cheia inteligenței. Vorbele pline de respect, adresate de Pro România primarului, anunță sfârșitul unei ere politice.

Lupta pentru putere rupe alianțe și sfărâmă prietenii. Istoria se repetă, iar cezarii vremurilor noastre sfârșesc punând aceeași întrebare: Și tu, Brutus?

Dan TIMARU

1 comentariu

  1. Dacă n-ar fi vorba de un subiect local, primarul de Lugoj, acest editorial ar fi absolut inutil; nu spune nimic nou. Nimic din ce nu știm. Păi, nimic surprinzătorla ProRom. Arată ca o oaste de strânsură care știe că va fi decimată, care n-are idee despre niciun sâmbure de doctrină. (De parcă psd ar avea… chiar și la PNL mișună lipsa de idei genitale doctrinare) În rândul ProRom sunt așa zișii pesediști mascați, care mai devreme sau mai târziu se vor reactiva (de-adevăratelea). Unii au și-nceput. Apoi, q.e.d., cum a fost Ponta prim ministru, ați uitat? Limbaj dublu, aroganță, aere de dottore… Deci, la ce folos acest text? Ce-am aflat? Felul în care folosește Ponta ventilatorul? Vax…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.