Prin Cupa Max Ausnit, Lugojul devine punctul central al ciclismului românesc

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cupa MAX Ausnit Editia XI-a 2022 Lugoj, Sambata 30 Iulie 2022, ©Cornel Putan

Denisa GREGA

Considerată, neoficial, până în acest an, cea mai importantă cursă de o zi din România, Cupa Max Ausnit a primit și confirmarea internațională.

Începând din acest an, este prima competiție de ciclism de șosea de o zi din țara noastră inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Uniunea Ciclistă Internațională este forul internațional sub egida căruia sunt organizate cele mai importante evenimente cicliste la nivel mondial.

Competiția va avea loc în 23 iulie. Startul va avea loc la Lugoj, la ora 8.00 și va străbate 34 de localități din județul Timiș, punctul de start și finiș fiind Primăria Lugoj.

De-a lungul traseului de 130 de km pentru categoria profesioniștilor și de 53 de km pentru amatori, cei peste 300 de cicliști prezenți la start vor fi testați pe traseul special conceput pentru a oferi un maxim de adrenalină, atât pentru ei, cât și pentru fanii prezenți pe margine: cățărări scurte și abrupte, zone de mare viteză, oportunități pentru evadări sau pentru atacuri susținute, adică toate ingredientele unei curse clasice de nivel mondial.

Includerea evenimentului în calendarul UCI reprezintă și garanția participării unor echipe prestigioase din Europa, care vor lupta pentru glorie și pentru punctele puse în joc.

Astfel, și-au anunțat prezența echipe din România, Bulgaria, Italia, Polonia și Ungaria, cea mai titrată dintre ele fiind Team Corratec, participantă în acest an în Turul Italiei.

Prima ediție a Cupei Max Ausnit s-a desfășurat în anul 2010, iar de atunci, în fiecare an, a adus în vestul României, la Lugoj, mii de sportivi și spectatori, nivelul acestei competiții crescând constant de la an la an.

Acest eveniment este organizat de Velocitas și co-finanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Lugoj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.