Primarul l-a demis pe șeful Direcției Tehnice din cauza lucrărilor de mântuială de la ștrand

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primarul Claudiu Buciu l-a demis pe Cotizo Negruțiu, directorul Direcției Tehnice și de Investiții din Primăria Lugoj, scrie Lugojeanul.ro. Motivul ar fi situația în care se află ștrandul și modul în care s-au executat lucrările la acest obiectiv.

„Ieri am semnat decizia de desfacere a contractului de muncă a domnului Cotizo Negruțiu, care are o părere foarte bună despre această lucrare și alte lucrări din oraș, care se prezintă în aceeași situație”, a declarat Buciu.

Primarul Lugojului spune că a cerut o expertiză pentru lucrările efectuate la ștrand și rezultatele sunt îngrijorătoare.

„Am solicitat unei societăți profesioniste să ne facă o analiză a ceea ce avem de făcut cu privire la posibilitatea de a funcționa în continuare acest ștrand, dacă condițiile de pandemie ne vor permite. Lucrurile sunt destul de grave.

Bazinul mare, observație valabilă la toate bazinele, nu are fișe tehnice de la producători, pentru niciun echipament. Nu au fost găsite certificate de conformitate de la producător, pentru niciun produs din ștrand. Nu au fost puse la dispoziție certificate de garanție.

Vă readuc aminte, că societatea Matcon (n.r – constructorul ștrandului) a intrat în faliment, nici nu mai există. Niciunde nu sunt menționate materialele folosite la placarea piscinelor. Cele trei filtre pierd nisip constant, lucru care se poate observa în apă. Linerul nu este montat corespunzător.

Această societate ne-a spus că acesta ar trebui, conform standardelor, să aibă o grosime de minim 1,5 mm, iar grosimea lui este mai mică de un milimetru, fapt pentru care va trebui schimbat tot. Zilnic, se observă pierderi de apă între 20 și 40 de mc, pentru că nu există hidroizolație la bazin.

Balustradele nu sunt corect ancorate și nu s-au folosit șuruburi din inox. Scările de acces în piscină nu sunt pentru uz public, adică sunt destinate unei piscine de casă. Vor trebui schimbate. Pompele dozatoare de PH nu funcționează corespunzător.

Societatea care a făcut analiza o să evalueze și în bani și achizițiile pe care trebuie să le facem. Alte anomalii sunt că bazinele au dimensiuni mai mici decât cele din proiect. Bazinul de sărituri are 108 mp și trebuia să aibă 140 de mp”, a declarat primarul.

Claudiu Buciu spune că aceste constatări sunt tardive pentru că societatea care a construit ștrandul nu mai există și singurele măsuri care pot fi luate sunt împotriva angajaților care au semnat recepția acestor lucrări.

Firma care a executat expertiza recomandă închiderea râului artificial pentru că nu este placat un liner și a început să se crape, din cauză că nu are hidroizolație. Bazinele de copii trebuie placate integral pentru că 40 la sută din plăci s-au desprins.

Primarul spune că așteaptă evaluările financiare pentru a vedea operațiunile care trebuie făcute ca ștrandul să poată fi pus în funcțiune, în această vară, dacă normele de sănătate o vor permite.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.