Primarul Claudiu Alexandru Buciu și noii consilieri locali au fost învestiți în funcții

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Nicolae SILADE

Joi, 22 octombrie 2020, în sala de ședințe a Primăriei Lugoj, a avut loc şedinţa de învestire în funcții a noilor consilieri locali și a noului primar al municipiului, Claudiu Alexandru Buciu.

A fost prima ceremonie de învestire în noile funcții de după alegerile locale la care a participat prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

Conform prevederilor legale, ședinţa de învestire și depunere a jurământului de către noii consilieri locali și noul primar, Claudiu Alexandru Buciu,  a fost  condusă de către decanul de vârstă al consilierilor, Adrian-Doru Serendan (PNL), asistat de către cei mai tineri consilieri, Cristian Dorinel Cornean (PNL) și Paul Sebastian David (USR PLUS).

După ce secretarul general al  municipiului, Dan Ciucu, a citit hotărârea Judecătoriei Lugoj privind validarea mandatelor de consilier local, cei 15 consilieri validați (4 consilieri au fost invalidați de instanță după ce au renunțat la mandat) – Bogdan Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Ionel Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină și Ioan Câmpean (de la PNL); Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu și Cristian Galescu (de la PSD); Daniela Țepeș-Paleu, Paul Sebastian David și Lajos Ernestin Vari (de la USR PLUS) – au depus jurământul, cu mâna pe Biblie şi pe Constituţia României.

Ceremonia a continuat cu depunerea jurământului de către Claudiu Alexandru Buciu, noul primar liberal al municipiului Lugoj. 

Pentru a se respecta măsurile impuse de pandemie, la eveniment au participat doar câțiva invitați: senatoarea Alina Gorghiu, fost președinte al PNL; deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara; Carmen Popescu, președinta Consiliului de Administrație al societății Aquatim; fostul ambasador al României în Portugalia și în Regatul Maroc, Vasile Popovici;  prof. univ. dr. Pia Brânzeu; maestrul Silviu Oravitzan.

În prima ședință a noului Consiliu Local va fi ales și noul viceprimar al municipiului Lugoj. Mai mult ca sigur acesta va fi liberalul Bogdan-Ștefan Blidariu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.