Primarii din Lugoj şi Jena au plantat „Copacul prieteniei”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primarul Francisc Boldea împreună cu dr. Thomas Nietzsche și dr. Albrecht Schröter, noul și fostul primar al orașului Jena, din Germania, au plantat, marți, 14 august 2018, un stejar în incinta noului Ștrand Municipal din Lugoj, aflat în fază finală de construcție.

Copacul dus din Jena a fost plantat în onoarea prieteniei pe care o are municipiul Lugoj cu orașul înfrățit Jena, pentru a marca cei 35 de ani de parteneriat între cele două orașe.

La eveniment au participat membrii delegației din Jena, reprezentanți ai administrației locale și ai Asociației de prietenie Lugoj-Jena. Apoi, delegația din Jena a fost primită la sediul primăriei, după care a vizitat câteva instituții din orașul nostru în care de-a lungul anilor orașul Jena a oferit diverse forme de asistență și ajutoare. Este vorba de Meridian 22, Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei și Unitatea de Pompieri Lugoj.

Miercuri, 15 August, delegația din Jena a luat parte alături de celelalte delegații din orașele înfrățite Szekszard și Mako (Ungaria), Kriva Palanka (Macedonia), Veliko Gradiste (Serbia), Nisporeni (Republica Moldova) la manifestările prilejuite de Hramul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Ruga Lugojeană, tra-diționala sărbătoare a orașului nostru.

Alex BARANYAI

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.