Primarii din 44 de localități din Timiș sunt disperați din cauza problemelor apărute la colectarea deșeurilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cei 44 și-au dat acordul pentru rezilierea contractului cu firma de salubritate

Primarii din 44 de localități din Timiș au dat un vot de principiu, în ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș pentru rezilierea contractului cu firma care ar trebui să colecteze gunoiul de la cetățenii din localitățile pe care le conduc.

Decizia a fost luată după problemele foarte mari apărute la colectarea gunoiului. Cei de la firma care colectează gunoiul, Brai Cata, au rămas cu deșeurile în camioane după ce firma Polaris a refuzat să primească deșeurile la stația de transfer din cauza unei datorii. Gunoiul a rămas astfel în pubelele oamenilor și în camioanele societății de colectare. Vineri, la o ședință a ADID, care a avut loc la Consiliul Județean Timiș, cei 44 de primari au decis rezilierea contractului cu Brai Cata, firma care, conform contractului, trebuie să colecteze gunoiul din 44 de localități din zonele Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Făget.

„La Făget nu s-a mai ridicat gunoiul de vreo zece zile, la Deta de patru săptămâni, la Sânnicolau Mare de trei săptămâni. Primarii din zonele 2, 3 și 4, împreună cu restul primari-lor, ADID-ul (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș) și Consiliul Județean Timiș ne-am dat un acord de principiu privind rezilierea contractului cu firma Brai Cata, urmând ca vineri, 15 februarie 2019, la ora 10, primarii din zona 4 să ne întâlnim și să inițiem procedura de reziliere, după care vom merge fiecare în consiliile locale să obținem acordul consilierilor. Apoi ne vom duce în AGA (Adunarea Generală a Acționarilor) ADID, unde se va demara procedura de reziliere, care va dura 90 de zile. Actuala firmă de salubritate va fi obligată pe perioada celor 90 de zile să asigure preluarea gunoiului. Nu se știe însă cum vor rezolva ei această problemă, cât sunt pe contract, întrucât disputa e între ei și firma Polaris, de la depozitare. Ei au colectat gunoiul, sunt cu mașinile pline, dar n-au unde să-l ducă, pentru că Polaris nu îi primește. Există între ei un litigiu privitor la bani. Astăzi vine la Timișoara și ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, și sperăm să se rezolve pe cale amiabilă această situație nedorită, să nu se ajungă la continuarea procedurii. Domnia sa trebuie să intervină pentru a rezolva litigiul dintre cele două firme: Polaris, care este stația de depozitare și nu permite accesul firmei Brai Cata, cea care adună gunoiul, până când aceasta nu plătește. Consiliul Județean Timiș a împărțit județul în mai multe zone, iar zona noastră a fost cea mai puțin atractivă. Dacă ar fi fost numai Făgetul, noi n-am fi avut probleme, însă întreg pachetul se pare că nu convine firmei care a câștigat licitația pentru ridicarea gunoiului. Aceasta se pare că are probleme financiare. La Făget, de exemplu, sunt salarii restante de două luni. Situația este gravă, oamenii sunt disperați peste tot, iar dacă nu se rezolvă nimic, noi, primarii din cele 44 de localități, ne gândim la o formă de protest. Una extremă ar fi să mergem toți și să depozităm gunoiul în fața Consiliului Județean Timiș”,

ne-a declarat primarul Orașului Făget, Marcel Avram.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.