Primăria Lugoj va primi un milion de euro prin PNRR pentru modernizarea iluminatului public

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sistemul de iluminat public din Lugoj va fi modernizat prin înlocuirea vechilor lămpi cu corpuri de iluminat cu LED, precum și instalarea unor sisteme de dimare/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv.

Finanțarea solicitată de Primăria Lugoj, prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public al Administrației Fondului pentru Mediu, a fost aprobată joi, 8 decembrie,. Valoarea totală a investiției este de 6.000.000 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 5.000.000 de lei.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că prin această investiție se va interveni la jumătate din sistemul public de iluminat din municipiu, iar pentru cealaltă jumătate va fi depusă, în această lună, o nouă cerere de finanțare, astfel încât, la sfârșitul anului 2023, iluminatul public din Lugoj să fie integral modernizat. Pentru finanțarea obținută, procedurile de licitație a lucrărilor de execuție sunt în fază finală, astfel că lucrările efective vor începe cel târziu în luna martie a anului viitor.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.